Ботев ПловдивМарицаФутбол

Петър Курдов: Няма да ставаме сателит на Ботев, може единствено да си сътрудничим

След като Ботев се отказа от досегашния си сателит Раковски се заговори, че в тази роля може да влезе пловдивския Марица. С оповестеното вчера решение отборите от А група да имат дублиращи тимове подобна възможност вероятно намалява, но за повече подробности потърсихме изпълнителния директор на “жълто-сините” Петър Курдов. Той пък открито обвини  “жълто-черните”, че са взели четири деца от школата в Кършияка, но подчерта, че е отворен за евентуално сътрудничество между двата клуба.

– Г-н Курдов, има ли ли сте разговори с Ботев?

– Разговаряхме с президента Иван Джиджев по повод на това, че вече ни взимат 4-то дете от школата. Двете деца ги готвим 4 години, другите две – три години. Все пак се плащат заплати, ток, вода, косат се терени, обучаваме ги. Нормално е ние поне нещо да получим като обезщетение за тази работа. По принцип винаги съм бил отворен към хора, които имат добри намерения да помагат на клуба. На тази тема, обаче досега не сме водили никакъв разговор. Ако предложат нещо – да седнем и да се разберем. Казах на Джиджев, че ние – малките клубове работим за големите. Но трябва да се седне на масата и да се разговаря. Ако стигнем до някакъв консенсус – нямам нищо против. По отношение на децата се надявам да има някакво разбиране.

– Поети ли са от Ботев някакви ангажименти Марица за тях?

– Надявам се нещо да се случи. Днес трябваше да имаме среща с Иван Джиджев, но такава нямаше. Искам да се разберем, за да спрат да ни взимат децата. Идва Огнян Атанасов, набелязва деца и праща Марин Бакалов да говори с родителите. Смятам, че Марин е интелигентен човек и с него можем да се разберем. Все пак си имат достатъчно деца, защо трябва да ни осакатяват?! Така няма да стане. Ако продължават да ни взимат децата зад гърба ни ща гръмне страшен скандал и ще има големи разправии.

– От Ботев дава ли ли са или обещавали ли са пари на Марица?

– Нищо не са дали, нито са обещавали.

– Имало ли е разговори Марица да стане сателит на Ботев и вие готови ли сте да влезете в подобна роля?

– Никой нищо не е споменавал по тази тема. Думата сателит е много взривоопасна дума за кършиякалии. Готови сме на сътрудничество и съвместна работа, но не и да бъдем сателит. Сателит означава да ни пратят треньори и началници, а ние да стоим и да им козируваме, което няма да се случи. На тази тема съм категоричен – това трябва да им е ясно. Все пак зависи как се тълкува тази дума. Още веднъж казвам, че съм доброномарен и всяка помощ, която се оказва, независимо от кого, ние сме отворени. но при ясни условия. Ако има консенсус и разбиратгелство – нямам против. Ние сме малък клуб, но трябва да има някакви параметри, които да устройват и двете страни. Няма как да ми пратят някой началник да ми казва какво да се случва. Кол-
кото и нескромно да звучи, през тези две години ако не бях аз, нещата досега да се бяха разпердушинили. Пак повтарям – до момента никой не е разговарял с нас по този въпрос, но ние сме добронамерени и не можем да отхвърлим с лека ръка евентуална възможност за взаимопомощ и сътрудничество.

Георги Атанасов/Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker