МарицаФутбол

Петър Курдов за бъдещето на ДЮШ и първия отбор на Марица

Като изпълнителен директор на ФК “Марица” искам от мое име и от името на колегите ми от клуба да изкажа благодарността ми към директорката на Английската гимназия Пенка Стайкова за търпимостта, която проявява към нас, за това, че ползваме игрищата на училището.

Ние сме трезвомислещи хора и имаме единомислие с колегите ми. Надявам се, че ще постигнем такова и с директорката. Тя е отговорният фактор и всичко оттук нататък ще бъде съгласувано само с нея. Разговарях с нея за случилото се преди няколко дни, когато група младежи разораха игрището. Надявам се, че подобни явления ще останат в историята. Приемаме го като някаква временна емоция и няма да задълбочаваме въпроса. Искам да изкажа задоволството си от днешната ни среща с директорката на Английската гимназия. Надявам се с общи усилия на ръководствата не само на Английската, но и на Руската гимназия да постигнем добри резултати в стопанисването на тези футболни терени. Нашата цел е подрастващото поколение да спортува и да бъде здраво.

В четвъртък ще подпишем дългосрочен договор с г-жа Стайкова за ползване на базата, за да може всичко да е правно установено. Според нашите възможности ще заделяме всеки месец и ще плащаме някаква такса. Г-ж Стайкова ми сподели, че до момента с нея никой не е разговарял по начина, по който аз съм го направил. Разчитаме изключително на тясно сътрудничество с Голяма община и район “Северен”. Надяваме се на съдействие за добро стопанисване на тези спортни обекти и за възстановяване на всичко онова, което имаме като даденост. В края на 90-те, когато бях треньор на “Марица” и отборът се бореше за влизане в А група, всички деца от школата, помощен персонал и треньори с кирки и лопати направихме тези игрища. Имаше един буреняк, който впоследствие утъпкахме, косихме, поливахме, грижехме се за тези терени.

Иначе около ФК “Марица” смея да твърдя, че всичко е изчистено и регламентирано за пръв път от много време насам. В сряда треньорите ще подпишат договори с клуба, таксите минават само и единствено в клубната каса. Треньорите ще си взимат заплатите с осигуровки, има установен един законен ред. Чакаме с нетърпение времето да се оправи, за да може школата да заработи ефективно. Имаме над 250 деца и шестима треньори, които полагат ежедневни грижи.

С представителния тим имаме намерение да атакуваме влизане във В група още този сезон. Лека-полека идват и по-добри футболисти. Разчитаме изцяло на юношите – вече имаме двама титуляри в първия отбор. Както е било винаги – произвеждаме, реализираме и продаваме футболисти, които да се развиват в по-големи отбори, а по този начин да се развива и самият клуб. Иначе във финансово отношение ако кажа, че нещата са трагични, няма да сбъркам. Правим всякакви опити, имаме обещания от сериозни фирми да помагат. Ние ще правим необходимото, да става каквото ще.

Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker