Ботев ПловдивТопФутбол

Па Конате: Много ми харесва отбора и атмосферата в него, имам фантастични съотборници

Па Конате е на 27 години, роден в Швеция и е несменяем титуляр на позицията ляв халф-бек, откакто се присъедини към Ботев Пловдив в началото на годината. Вече има изиграни 29 мача за отбора, в които е отбелязал 3 гола. Ето какво сподели той наскоро специално за читателите на бюлетин Канарче.

– Свикнахте ли вече с живота в България и със съотборниците си в Ботев?

– Да, наслаждавам се на живота си тук в Пловдив – това е един чудесен град с прекрасни хора. Много ми харесва и отбора, но и атмосферата в него, имам фантастични съотборници, които ме мотивират допълнително всеки ден.

– Играете като защитник, но вече отбелязахте и няколко гола. Имате ли специален афинитет към атаката, или головете са по-скоро резултат на моментен импулс?

– Защитник съм, но също така обичам да атакувам. Едно от най-силните ми качества на терена е да се включвам с пробиви в атаките на отбора.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Имате 3 мача за Шведския национален отбор. Разкажете ни повече за този период!

– За мен беше чест да играя за Швеция, където съм роден и където израснах. Имах няколко силни сезона и получих шанс да покажа качествата си.

– Но сега играете за националния отбор на Гвинея. Наскоро там имаше военен преврат – четвъртият за последните 12 месеца в Западна Африка. По това време Вие бяхте в страната за мач с националния отбор. Каква беше обстановката и как успяхте да напуснете страната?

– Да, сега играя за Гвинея, откъдето е и моят баща. Тези мачове ми носят огромен опит, а през януари ни предстоят и срещите от Купата на африканските нации. Относно преврата – отначало беше малко страшно, когато нямаше много информация какво точно се случва, освен, че военните са завзели държавата, а президентът е задържан. Не беше разрешено самолети да кацат или да излитат от Гвинея, така че беше притеснително как ще се прибера. За щастие накрая съотборникът ми Наби Кейта успя да уреди частен самолет който да ни превози. Впоследствие нещата се нормализираха.

tribunasofia

– Преди да се присъедините към Ботев, сте играли за Розенборг, но също и за Малмьо и други северни отбори. Каква е разликата между футболните стилове в Скандинавия и в Югоизточна Европа?

– Бих казал, че играчите в Югоизточна Европа притежават много добра индивидуална техника и се чувстват по-сигурни с топката, докато в Скандинавия играта е по-интензивна и се тича много.

– Какви бяха първите Ви впечатления от Пловдив? Имате ли вече любимо място тук?

– Първите ми впечатления от Пловдив бяха, че това е град, събрал много история в себе си. Любимото ми място тук е Гребната база, която е близо до мястото, където живея. Тук можеш да се разходиш, да потичаш, има също и кафе, а и уреди за упражнения на открито и е приятно място за прекарване на свободното време.

– Кое беше най-трудното нещо за Вас в началото?

– Да дойдеш в нова страна с различна култура наистина може да бъде трудно, но смятам, че аз успях да се адаптирам доста бързо.

– Бихте ли ни разказали повече за мястото където сте роден и за семейството си?

– Роден съм и израснах в Швеция. Швеция е хубава и много много студена страна, но моите корени са в Африка. Майка ми е от Гамбия, а баща ми от Гвинея. Доста голямо семейство сме – имам 5 братя и сестри.

– А какви са интересите Ви извън футбола?

– Имам огромен интерес към предприемачеството и съм силно мотивиран да започна свой собствен бизнес, като за момента в Швеция имам две студиа за татуировки и няколко други проекта в развитие.

bet365
– Кои са любимите Ви световни играчи?

– За мен най-добрите леви бекове в света и мои идоли са Роберто Карлош и Марсело

50 лева [БЕЗ ПРЕВЪРТАНЕ] – Начален бонус от bwin

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker