Локомотив ПловдивТопФутбол

Паскалев: Изцяло нов състав сме, не съм виждал мотиватор като Томаш

В момента защитникът на Локомотив (Пловдив) Мартин Паскалев е един от основните футболисти в състава на Александър Томаш. 20-годишният юноша на “смърфовете” е един от малкото играчи, излязъл от школата на клуба и успял да пробие в мъжкия отбор.

Преди това обаче Паскалев натрупа опит в мъжкия футбол с екип на Спартак (Варна). Защитникът игра за варненци в Трета лига и записа доста силни мачове, които помогнаха за завръщането му на “Лаута”. Именно срещу Спартак (Варна) е следващият мач на Локомотив, който ще бъде по-специален за Паскалев.

Ето какво заяви за “Спортал” младият бранител:

Здрасти, Марти! Как се чувстваш след силния старт на сезона за Локомотив?
Здравейте, благодаря за поканата. Чувствам се добре, радвам се, че играем хубав футбол и резултатите не закъсняват, но да не забравяме, че нивата е дълга.

Очакваше ли подобно начало на кампанията за „смърфовете“ след донякъде слабия завършек на изминалия сезон?
Аз лично го очаквах. Знаехме, че резултатите ще дойдат. Липсваше ни и малко доза късмет в края на сезона. Мисля, че се постарахме доста в подготвителния лагер. Да не забравяме, че дойдоха и доста нови хора. Изцяло нов състав сме, но радващото е, че вникват доста бързо в изискванията на треньора.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

За съжаление, загубихте от ЦСКА 1948 у дома в предишния кръг. Това поражение по някакъв начин повлия ли ви в съблекалнята?
Няма никакви драми, наясно сме, че ще има такива двубой.

Ти се наложи в центъра за защитата на Локомотив. Друг твой млад колега – Тодор Павлов също записа силни мачове, а двамата сформирахте най-младата централна двойка в първенството. Освен това сте и юноши на Локомотив. Какво означава за вас, младите, да получавате такова доверие?
Както за мен, така и за него мисля, че е сбъдната мечта да си минал през всички юношески гарнитури и да заиграеш за мъжкия отбор. Изключително е важно доверието, което ни дават от треньорския щаб, но и не само това. Опитват се да ни помогнат във всяка една сфера. Всичко зависи изцяло от нас.

Изглежда, че свикнахте с указанията и работата на Александър Томаш. Какъв треньор и човек е той?
Наясно сме с това, което работим, изисква се повече вяра и доверие в колегата! Томаш е перфекционист. Ако правиш всичко много добре, той винаги ще ти повтаря, че имаш още върху какво да работиш. Не съм виждал по-голям МОТИВАТОР.

Вече записа доста мачове в елита, но преди това ти игра за Спартак (Варна) в Трета лига. По какъв начин това спомогна за израстването ти и как успя да се справиш със скока от Трета лига в efbet Лига?
Никога няма да забравя периода си в Спартак Варна. Винаги ще съм благодарен на хората, които ме издигнаха от дъното до efbet Лига. Скокът е доста голям от Североизточната Трета лига до Първа лига. Да не говорим и каква е разликата във футбола в двете групи. Но това да се адаптирам толкова бързо го направиха Александър Тунчев и Жоро Илиев, които знаеха как да постъпят с мен и в кой момент колко да играя. Знаеха кога е правилният момент да вляза в игра, за което им благодаря.

tribunasofia

В Спартак вкара немалко голове за централен защитник. Спомням си, че с две твои попадения изхвърлихте Локомотив (София) от турнира за Купата на България. Тук наскоро вкара своя дебютен и много важен гол срещу Септември. Да очакваме ли още попадения?
Доста по-трудно е да вкараш 15 гола в Първа лига, отколкото в Трета, но за мен голът не е най-важното нещо. Важно е отборът да побеждава и да допускаме колкото може по-малко голове. А голът ще е бонус към добрата ти работа в защита.

В игра скоро очакваме да се завърнат Луан и Райън Бидунга. Това по някакъв начин притеснява ли те и колко е важна конкуренцията в един отбор?
Конкуренцията е едно от важните неща, за да подобриш себе си. Харесва ми да има конкуренция. Това е един плюс за нас, за да не се отпускаме и да продължаваме да работим повече.

Кой от играчите в Локомотив ти дава най-ценни съвети?
Радвам се че съм в отбор, в който има доста опитни футболисти като Илиев, Карагарен, Димитров, Витанов, Василев. Това са хора, от които не само можеш да попиваш, но и да те научат на много неща. Мога да отлича и двама, които ми помагат да подобрявам играта ми в дългосрочен план. Това са Милош Петрович и Илко Пиргов.

Докъде може да стигне Локомотив (Пловдив) през този сезон?
Ако продължаваме по-същия начин да правим това, което тренираме и да се подобряваме с всеки един ден, мисля, че ни очаква един успешен сезон.

Къде виждаш себе си след 5 години?
Надявам се най-вече да съм здрав, след това искам първо да се докажа колкото може повече в Локомотив и да играя в Европа с любимия ми отбор. А след вече, както за всеки един млад футболист, бих искал да играя в чужбина.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker