БотевФутбол

Палийски с три варианта за нов собственик на Ботев, единият е от чужбина

Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна.

Хронологията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов – Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев“ притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийски води разговори за придобиването на ак­циите от новия собст­веник. В момента той е в чужбина за фи­нални разговори. Със сигурност става въп­рос за много сериоз­на фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стади­она и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хиля­дите привърженици, пише „Меридиан мач“.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg обаче научи, че Палийски е водил преговори с три различни варианта за нов собственик на „канарчетата“. Става въпрос за две големи български фирми и чуждестранен инвеститор, който е руснак. Именно последният вариант се спряга като най-сериозен, тъй като може свободно да се ангажира да завърши стадион „Христо Ботев“.

Румен Чандъров пред TribunaPlovdiv.bg: Имахме голям проект за Ботев, Палийски иска да управлява чужди пари

След разразилите се сътресения на „Коматево“ – КПБП организира среща между акционери и фенове

Официално: Георги Самуилов напусна Ботев (Пловдив)

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Подобни

3 Коментара

  1. Nqma da se iznenadam ako napuskaneto na Samuilov e taka organizirano kakto i tova na Chandurov.V tozi klub dokato si stoqt tezi hora kato Molivi i vsqkakvi takiva moshenici mnogo ot nas nqma da se vurnat na stadiona

  2. Ботев никога няма да умре!Палийски да намира нов човек и да се маха защото с неговите интриги се е видяло, че и Моуриньо да дойде ще си тръгне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker