бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Палийски с три варианта за нов собственик на Ботев, единият е от чужбина

Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна.

Хронологията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов – Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев” притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийски води разговори за придобиването на ак­циите от новия собст­веник. В момента той е в чужбина за фи­нални разговори. Със сигурност става въп­рос за много сериоз­на фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стади­она и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хиля­дите привърженици, пише “Меридиан мач”.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg обаче научи, че Палийски е водил преговори с три различни варианта за нов собственик на “канарчетата”. Става въпрос за две големи български фирми и чуждестранен инвеститор, който е руснак. Именно последният вариант се спряга като най-сериозен, тъй като може свободно да се ангажира да завърши стадион “Христо Ботев”.

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Подобни

3 Коментара

  1. Nqma da se iznenadam ako napuskaneto na Samuilov e taka organizirano kakto i tova na Chandurov.V tozi klub dokato si stoqt tezi hora kato Molivi i vsqkakvi takiva moshenici mnogo ot nas nqma da se vurnat na stadiona

  2. Ботев никога няма да умре!Палийски да намира нов човек и да се маха защото с неговите интриги се е видяло, че и Моуриньо да дойде ще си тръгне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker