betano колело на късмета
Локомотив ПловдивФутбол

Павел Виданов: Локомотив е отбор с традиции

Павел Виданов, който подписа своя договор с Локомотив (Пловдив) вчера застана пред микрофоните на пресцентъра на „смърфовете”.

Ето какво каза опитният защитник:

Добре дошъл! Как се чувстваш като футболист на Локомотив?

Добре заварили, благодаря, всичко е наред. Запознах се с голяма част от съотборниците си, с някои от тях се познавах. Запознах се с треньорите и за малкото ми време в клуба се срещнах с част от служителите. Чувствам се добре и съм отворен за едно ново приключение.

Какво знаеш за Локомотив Пловдив?

Локомотив Пловдив е отбор на 90 години, отбор с традиции. Преди когато играх в ЦСКА и гостувахме на Лаута ни беше изключително трудно, заради привържениците на отбора, които правеха всичко възможно да вдъхнат увереност в играчите в “черно-бяло”. Беше ни много трудно да играем, и до ден днешен е така. Локомотив е фактор в първенството. Голям отбор с амбиции.

Един от малкото тимове в България, който може да се похвали с многобройна и вярна публика.

Ти си амбициозен човек. До къде стигат именно амбициите ти с черно-бялата фланелка?

Трябва да бъда професионалист, да работя здраво, за да играя добре в мачовете. Трябва да бъдеш амбициозен, но не може само аз. Ако всички сме амбициозни и задружни, ще постигнем всичките си цели. Говорил съм с много играчи на Локомотив и всеки говори с любов за клуба. Не се поколебах и за миг дали да премина.

Как започна всичко за теб? Как се развива кариерата ти?

От юноша започнах в ЦСКА, след това преминах във Вихрен, където изкарах 3-4 месеца, бях малък и трябваше да добия ритъм и опит. След това се наложих в ЦСКА, преди да премина в Рапид Букурещ. Там изкарах една година, върнах се пак в ЦСКА.

След това заминах да играя в Полша. Там изкарах едни 3 хубави години. След тях заминах за Италия, исках да пробвам нещо ново. Знам какво е да играеш в отбор с традиции. ЦСКА е такъв отбор, Гурник Забже бе такъв отбор. Локомотив е такъв отбор. В Полша 25 000 подкрепяха отбора всеки мач и изригваха с всеки наш гол. Чувството на Лаута е подобно.

Имаш мачове за представителния отбор на България. Какво значи за теб да носиш националната фланелка?

Чувството е гордост и признателност, трупаш самочувствие. Чувстваш удовлетвореност, че си оценен. Надявам се с игрите, които ще покажа в Локомотив, да ме викнат пак.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker