бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

ОФИЦИАЛНО: През сълзи Палийски обяви: Румен Чандъров и Георги Самуилов са новите собствници на Ботев (Пд)!

Бинесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов са новите собственици на Ботев (Пд)! Това обяви президентът на Ботев (Пд) Ангел Палийски на официална пресконференция този следобед на Коматево.

Те ще притежават 60% от акциите на клуба, а останалия 1% ще остане в сдружение ПФК Ботев “Пловдив” (което е на феновете), заяви Палийски.

Чандъров и Самуилов прекрачиха прага на „жълто-черната“ къща с думите: Стадионът е приоритет, но трябва да проявим търпение!

“След като поехме клуба, ние трябваше да запазим самообладание и да търсим най-бързите варианти за усвояване на средства. След като дойдох в Ботев казах, че пари назаем не трябва да се взимат, защото знаете какво стана в миналото. Моята работа бе да търся рекламини договор с малки, средни и големи фирми. От 1 август миналата година ние успяхме да привлечем 21 фирми, като 8 от тях са с големи реклами договри”, започна Палийски.

“Паралено с това ние започнахме да търсим желаещи да придобият акциите на ПФК Ботев Пловдив и да бъдат собственици. Проведохме много разговори, чукахме на много врати. За радост привлякохме два души – убедихме ги да се ангажират с голяма част от издръжката на Ботев (Пд)”

“За съжаление трябваше да предприемем рестрикции относно някои служители. Искам да благодаря на всички фирми, които откликнаха, защото без тяхната помощ ние едва ли щяхме да оцелеем. От Нова година клубът започна да диша по-свободно. След това обаче се наложи да освободим някои от футболистие. Лицензирането също се оказа много тежка задача. Имаше мениджъри и футболисти, на които трябваше да изплащаме компенсации, но за радост, се справихме и с тази задача”, добави той.

“Паралено с това, ние трябваше да движим и болната тема на всички ботевисти – стадион “Христо Ботев”. Всичко това обаче стана благодарение на господата, които виждате тук (бел.ред – Самуилов и Чандъров).

“Те участват във финансирането на клуба от 8 месеца. Те имаха нужното спокойствие и вяра да помагат на клуба. 65% от нашите задължения вече са погасени благодарение на тях. Искам да благодаря на всички кредитори, които не ни оставиха и разбраха тежката ситуация в клуба”.

“Имах среща с чужди инвеститори. Постоянно вярвах, че ще намеря правилните хора, които ще застанат начело на Ботев. Имаше много тежки моменти, но господата Георги Самуилов и Румен Чандъров бяха до мен. Много ми се иска да ги видя с жълтите фланелки и жълтите шалчета. Да се надяваме, че те ще вършат една качествена политика и ще радват всички нас”, завърши през сълзи емоционалната си реч Ангел Палийски.

Очаквайте още подробности около пресконферецията, с която се сменя собствеността в Ботев (Пд)!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker