Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивМарицаСпартакФК ЕвроколежФК РаковскиФутбол

Официално: Върнаха стария регламент за купата

БФС реши да върне стария регламент в турнира за Купата на България и по този начин срещите вече ще се играят както преди в един директен двубой, който ще определи кой ще продължи напред в турнира.

Припомняме Ви, че през сезон 2012/2013 БФС върна правилото крайният победител да се определят след две срещи на разменено гостуване. Като в този регламент се проведоха два турнира през сезон 2012/2013 и 2013/2014.

От новия сезон 2014/2015 победителят ще се определя в една среща, а при равенство ще се играе продължение (2 по 15) и ако отново няма победител ще се изпълняват дузпи.

Освен това БФС върна и друго правило, отборът от по-долна група ще е домакин на тима от по-горна. Така ако на 1/16 финалите се паднат тим от “В” група и “А” група то тимът от третото ниво на българия футбол ще е домакин.

1/16 финалите и 1/8 финалите в турнира ще се проведат през първия полусезон, а 1/4, 1/2 финалите и финала през втория полусезон.

Така стана ясно и колко срещи ще изиграят двата отбора, които ще играят финал в турнира общо 37 двубоя. 32 за първенство и 5 в турнира за Купата.

baner tribuna plovdiv pod statiite-2Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker