Извън БългарияФутбол

От Football Manager до пейката на реален отбор – историята на двама младежи, изживели своята мечта

Без съмнение Football Manager е една от най-играните компютърни игри, свързана със световния футбол.

Доста хора прекарват десетки часове на ден в това да търсят млади футболисти, да правят трансфери и тактики, изживявайки се като истински футболни мениджъри.

Вече има и няколко случая, в които Football Manager е помогнала на най-добрите си играчи, намирайки им работа в реалния живот.

И не говорим за работа във фирма или магазин, а точно във футболните среди, където могат да развият своя талант в истински футболни клубове.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg ще Ви запознае с историите на две момчета, изживели своята най-голяма мечта.

Първата е за Вугар Хюсеин, който в момента е на 29 години и има способността да управлява, купува и мотивира футболистите пред монитора. В момента той работи на истинска футболна скамейка в отбора на ФК Баку.

Вугар е помощник на треньор, а работата му е свързана още с намирането на млади футболисти – работа, която е доста интересна за младеж, излезнал от току-що от колега.

Въпреки двете смени на треньора, Вугар запазва поста си и продължава работата си в клуба.

В интервю за thesefootballtimes.com младежът заявява следното:

“Големият проблем в началото е да поддържаш отбора сплотен. Това беше една от основните ми задачи. Всеки трябва да се чувства част от отбора и да мисли за предстоящия двубой”.

Football Manager е определят като най-точната система в търсенето на млади футболисти и не е странно, че точно с тази задача е бил натоварен Вугар в новия си отбор. Най-голямото име, с което се гордее, е това на Намиг Аласгаров, който в момента е национал на Азербайджан, а в клубния си отбор е записал 11 срещи, в които е реализирал едно попадение.

Друг голям проблем е за Вугар е бил харченето на пари. Преминаването от виртуалните суми до реалния бюджет не било много лесен за него.

“Мисля си, че ще играят Football Manager, докато не остарея. Един съвет към играещите? Търпение, играта не е като другите. Трябва да се мисли реалистично и да действате”.

Втората история е тази на Мат Нийл, който на 16 години става най-младият сътрудник на Football Manager за отборите от четвърта дивизия на Англия. Благодарение на своята страст и прецизна работа, той получава оферта от Плимут Аргайл да стане скаут и анализатор на мачовете на отбора.

Вече Нийл е на 23 години и управлява хората, занимаващи се с наблюдаването на млади таланти.

Мат започва започва работата си за Football Manager едва на 15 години, отговаряйки на обява от тима на Труро Сити.

Въпреки че в началото работи на загуба (пътува на свои разноски, за да наблюдава мачовете), получава двойна компенсация. Мат успява да се докаже и приема работата в Плимут Аргайл като анализатор на 16 години.

Малко след това прави истински удар, когато препоръчва на старши треньора на английския клуб нападател, който е голмайстор в село, разположено близо до Плимут.

Специалистът му се доверява и му дава задачата да направи клип, който показва качествата на футболиста. Няколко месеца след това главният скаут на отбора напуска поста си и на Мат е отправено предложение да заеме мястото му.

Младежът приема и набързо научава тънкостите на професията. Днес той още работи за клуба, гледа по шест срещи всяка седмица и е в контакт с десетки анализатори и скаути от най-ниските нива в Англия.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker