Локомотив ПловдивТопФутбол

Осигурени са 20 млн. лева за “Централна” трибуна, Общината ще дофинансира оставащите на етапи

До момента има осигурени 20 400 000,00 лева за нова “Централна” трибуна на стадион “Локомотив” както и за вертикална планировка на комплекса.

Както вече стана ясно, след направени пазарни консултации ще бъдат нужни 35 млн. лева за изграждането на Етап 2 на стадион “Локомотив”, а именно нова централна трибуна и вертикална планировка.

Средствата, които в момента са недостатъчни пък ще бъдат дофинансирани от Община Пловдив на етапи. Това става ясно от документите, които са входирани в Регистъра за обществените поръчки от община Пловдив.

profittips-the best football tips

“Прогнозната стойност на поръчката, определена в съответствие с разпоредбата на чл. 21, ал. 2 от ЗОП към датата на решението за нейното откриване и при спазване на правилата на чл. 21, ал. 1 от ЗОП е в размер на 35 000 000,00 лева без включен ДДС.
Посочената прогнозна стойност е лимитна и това е максималният финансов ресурс, който може да бъде осигурен за изпълнение на поръчката.

Поръчката се финансира с бюджетни средства на Възложителя, разпределени в бюджетни години 2024 и 2025 г. съгласно Решения на Общински съвет – Пловдив.
Към момента на откриване на процедурата е осигурен финансов ресурс в размер на 20 400 000,00 (двадесет милиона и четиристотин хиляди лева) без включен ДДС.
Необходимият финансов ресурс ще бъде осигуряван на етапи. Във връзка с поетапното осигуряване на финансов ресурс строителството ще бъде изпълнено на етапи, съобразно осигурения към момента на възлагане финансов ресурс.

При всяко осигуряване на финансов ресурс, Възложителят уведомява писмено Изпълнителя за размера на същия, като изпраща на Изпълнителя възлагателно писмо, в което определя работите, които следва да бъдат изпълнени в съответния етап, в рамките на осигурения финансов ресурс, съобразно количествено – стойностната сметка, неразделна част от Ценовото предложение, с включени 10% непредвидени разходи, начислени върху стойността на дейностите, определени за изпълнение през съответния етап.

Плащанията ще се извършват в съответствие с условията в проекта на договор като сроковете за разплащане са определени съгласно чл. 303а, ал. 2 от Търговския закон.
Когато дейност, предмет на поръчката, се извършва от подизпълнител и може да бъде предадена като отделен обект на изпълнителя или възложителя, заплащането й ще се извършва директно на подизпълнителя като в този случай към изискуемите от възложителя документи ще се представя искане за плащане от подизпълнител, придружено от становище на изпълнителя, от което да е видно дали оспорва плащанията или част от тях като недължими.

В искането за плащане и в становището на изпълнителя следва да бъде посочен размера на дължимото възнаграждение, както и банкова сметка на подизпълнителя, по която да бъде извършено плащането. Възложителят ще има право да откаже директно плащане към подизпълнител, когато искането за плащане е оспорено, до момента на отстраняване на причините за отказа”, се пише още в документите.

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker