Анализи и коментариБотевЛевскиЛокомотивТопФутболЦСКА

Операция „Наглите 3“ – дестинация Бояна

Март 2021 година, роди се нова група – „Наглите 3“.

Броени минути след поредният унизителен мач за българския национален отбор (минималната загубата с 1:3 от Швейцария) един от горепосочената група излезе пред медиите и най-спокойно заяви: „Не съм подавал оставка, мисля, че няма за какво.“. Коща, ти сериозно ли? Емил Костадинов бе изключителен футболист, но управленското му ниво е под дъното, а за наглостта му няма какво да говорим.

Преди няколко дни един от членовете на Изпълкома Петър Величков алармира, че се подготвя Конгрес през юни, който вероятно ще роди извратен Изпълком. Причината – не всички членове на настоящото ръководство са подали оставки, а така със сигурност Конгресът ще избира само заместници на тези, които са напуснали. Тогава фокусът се измести в желанието на Величков да управлява БФС заедно с Димитър Бербатов, но това, в този момент, дори не е толкова важно.

Интервютата след мача срещу „кръстоносците“ затвърдиха мнението, че част от настоящите ръководители се готвят да управляват и най-вече да лапат още и още… Докато могат или докато не измислят някой хитър похват да се задържат възможно най-дълго. Вероятно са го и измислили.

На 18 октомври 2019 година в интервюта пред медиите трима души казаха ясно и точно – целият Изпълком подаде оставки. Това са Камен Костадинов, Красимир Балъков (който тогава напуска поста на национален селекционер) и Венци Стефанов. „Взехме решение, единодушно подадохме оставки. Данчо, като първи вицепрезидент, прецени, че Касабов трябва да ръководи до насрочването на Конгрес“, каза тогава босът на Славия.

Г-н Венци Стефанов, г-н Камен Костадинов може ли един въпрос? Излъгахте ли или просто изопачихте истината тогава? Подадохте ли оставка вие и останалите членове на Изпълнителният комитет? Г-н Стефанов, протежето ви Емил Костадинов, когото фаворизирате за президент на БФС, подаде ли оставка? Отговор лесно може да дадете, бързото набиране на телефона ви с бутони 1, 2 и 3 работи безотказно и го показвате редовно в последните дни.

Снощи и Емил Костадинов, и Йордан Лечков, и Михаил Касабов цитираха пред медиите устава на БФС, който не давал възможност за избор на ново ръководство с 4-годишен мандат. Всъщност не е много ясно дали Костадинов, например, е чел устава. Залози за това не се приемат, но ако се приемаха коефициентите, щяха да са интересни. В устава на БФС, който е достъпен на сайта на централата, никъде не е формулирано определението „Извънреден конгрес“. Само юристите могат да се произнесат дали през юни може да се избере ръководство за 4 години. Нужно е в решението, за избор на нов президент, Конгресът да напише, че мандатът му ще е пълен и никой не може „копче“ да каже. Конгресът е върховният орган и той решава. Всичко това обаче минава задължително през оставките на АБСОЛЮТНО всички членове на настоящото ръководство. Вече съществува съдебна практика, която показва, че ако член на Изпълкома не напусне доброволно, трябва да изкара целия си мандат. Така всеки граждански съд ще уважи решението на Конгреса.

Ако трябва да сме докрай точни, през изминалата година и половина, единствено Йордан Лечков твърдеше, че не е подавал оставка. Потвърди същото и в интервютата след мача срещу Швейцария. Той има и други претенции, които вероятно могат да сложат прът в колелата на очакваната от всички промяна.

Къде обаче са етиката и морала на тези хора, които са хванали кокала и не пускат? Велики футболисти като Лечков и Костадинов са се запънали като магаре на мост и не пускат управлението, в което очевадно се провалиха. Да, ясно! Кокалът върви с мазничко и топличко местенце, което носи определени финансови и не само финансови облаги. Безвремието в БФС е перфектно за всякакви каламбури, големи схеми и малки схемички. Всъщност Емил Костадинов вероятно е наясно, че все някога съдия, клуб или футболен човек ще излезе и ще разкаже, а тогава наистина може да стане страшно. Под сурдинка се говори, че бившият нападател е получил предупреждение за това, пряко куме в очи, на едно от последните заседания на Изпълкома.

Някъде, между всичко това, се прокрадва все по-често и името на Борислав Михайлов, който изчезна от футболната сцена след събитията от края на 2019 година. Все по-често името му се споменава като вероятност да оттегли оставката си и евентуално да се завърне в БФС. Дали ще се случи нещо в тази посока? Само времето ще покаже, но старите хора са казали, че където има дим има и огън.

Нека се върнем на Емил Костадинов и безочливото изказване, за което стана дума по-рано. Всъщност той е първият, който трябва да подаде оставка, защото, за разлика от по-голяма част от хората в Изпълкома, участва и в оперативното ръководство на БФС. Ако е много добър в работата си, нищо не пречи на клубовете да го изберат отново. Изказването на Костадинов дойде малко след края на мач, в който България не показа почти нищо, воден от треньор, когото именно Костадинов и Венци Стефанов еднолично избраха и предложиха на Изпълкома.

Ерих Мария Ремарк го е казал най-точно: „Наглостта е най-доброто средство за борба със закона!“

Операция „Наглите 3“ е в ход… Дестинацията е Бояна!

Веско Вълчев, „Дарик“

1000 лв. начален онлайн казино бонус от efbet и 200 лв. за Спорт! Депозирай вече и през EasyPay и Cashterminal

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

НОВО: Депозирай бързо и лесно в bet365 вече и с EasyPay, гледай Серия А, Бундеслига и Ла Лига безплатно

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker