Ботев ПловдивТопФутбол

Огромен скандал на “Колежа”! Полиция спря незаконно строителство, два буса се промъкнали през охраната

Община Пловдив заедно с органите на реда са успели да предотвратят незаконно строителство на територията на стадион “Христо Ботев”. В късните часове на вторник вечерта два буса със строители са отишли на стадиона, като са влезли в едно от помещенията му.

Охранителите на фирмата изпълнител, която отговаря за сигурността и техниката, са забелязали, че в помещението от северозападната страна свети. Когато са отишли,те са видели, че се извършват строително-монтажни дейности, като са разбрали, че мъжете са наети от ПФК „Ботев Пловдив”, за да изградят фен магазина.

Охранителите се обадили на полицията, а на място са дошли и главният инженер на ПИМК Пламен Райчев и отговорникът на проекта от страна на Община Пловдив Атанас Чилингиров. Те влезли в спор с представители на клуба, като от тяхна страна са били Давид Исаев, както и служителя на НАП и член на Сдружение ПФК Ботев Пловдив Рашо Стоянов.

profittips-the best football tips

При поискване от страна на фирмата изпълнител на строителни разрешителни и позволение от Община Пловдив, такива не били представени от работниците и служителите на клуба.

След краткия спор, строителите си тръгнали от обекта, но днес (б.р вчера) отново отишли на стадиона, за да довършат магазина. Пак се е стигнало до позвъняване на 112, както и обаждане на Община Пловдив.

Основният проблем е, че в момента всички строително-монтажни дейности на стадион „Христо Ботев” се извършват от ДЗЗД „Колежа“. Те носят и отговорност за всеки елемент по съоръжението, както и при настъпване на инцидент при каквито и да е строителни дейности по него. От друга страна помещенията, които все още не са завършени, не влизат в договора между Община Пловдив и ПФК „Ботев Пловдив” за ползването им.

Ето какво заяви пред Трафикнюз Атанас Чилингиров по повод среднощния екшън:

„Още снощи посетих стадиона, когато разбрах за напрежението. В момента от клуба нямат разрешение да извършват строителни дейности по Колежа. Въпреки че разговаряхме с техните служители, днес отново на място имаше строители. След разговор между кмета на Пловдив г-н Димитров и ръководството на „Ботев Пловдив”, оттам са поели ангажимент да спрат всякакви строителни дейности”, каза Чилингиров. Той обясни, че вече е започнало препроектирането за Етап 2, като има и осигурени средства.

„След като стадионът бъде завършен, от клуба ще могат да вземат помещенията, а Община Пловдив и ПФК „Ботев” да вземат най-доброто решение за развитието на стадиона – дали ще бъде по Закона за спорта, или на концесия”, каза ръководителят на проекта.

Снимка: Пловдив Прес

bet365 Обнови Своето Казино Със Стотици Любими Игри и Бонус за Нов Клиент

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker