Ботев ПловдивТопФутбол

Огромен проблем на “Колежа”! Хебър даде Ботев (Пд) на съд, лицензът на “канарите” под въпрос

Ръководството на Хебър се принуди да стартира процедура за съдебно събиране на неплатените от Ботев Пловдив траншове по трансфера на Георги Николов, съобщиха пазарджиклии. До крайната стъпка се стига, след като пловдивския клуб не е спазил крайния срок (6.3.2024 г.) по подписаното само преди 12 дни допълнително споразумение. С него шефовете на “канарите” получили отсрочка за погасяване на забавените 2 транша (общо 150 00 евро) по договора за трансфер на Георги Николов.

При така създалата се нова ситуация Ботев вече дължи на Хебър цялата договорена в контракта сума от 200 000 евро, която при нормални обстоятелства трябваше да се плати на 3 различни транша – до 1.2.2024 г. (100 000 евро), до 29.02.2024 г. (50 000 евро) и до 30.06.2024 г. (50 000 евро), твърдят “гробарите”.

TribunaPlovdiv.bg публикува останалата част от текста на “зелените” без редакторска намеса:

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

“Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20 % неустойка за неспазване на споразумението, като по този начин Ботев ще трябва да плати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично изпълнение от Районния съд в Пазарджик и последващ Изпълнителен лист ще се добавят и още разноски – 4 % за Държавна такса върху претендираната сума, правни хонорари и др., които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев.

От Хебър мотивираха радикалната си стъпка с това, че няма как да продължат да кредитират клуб с бюджет, който е поне 4 пъти по-голям от този на “зелените” от Пазарджик. Отделно от това пазарджиклии изпитват и сериозни финансови затруднения, които препястват нормалното функциониране на клуба.

Междувременно, вчера, след като не получи плащания по поет ангажимент към данъчно-осигурителната система, НАП – Пазарджик наложи запор по банковите сметки на Хебър.

С неизпълнението на поетите си финансови ангажименти към пазарджишкия клуб, от Ботев Пд вече реално поставят под риск получаването на спортно-състезателен лиценз за следващото първенство на ФК Хебър.

Голям проблем с лицензирането за състезателната 2024/25 година обаче се очертава и пред Ботев, защото според нормативите на БФС всички договори сключени до края на месец февруари подлежат на плащане най-късно до 31-ви март. При неспазване на това условие некоректния платец остава без лиценз за идното първенство, сочи изискване на Лицензионната комисия при БФС”.

50 Безплатни Завъртания за Всеки в Палмс при Регистрация

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker