Ботев ПловдивФутбол

Полицията идентифицира човека, който поля с вода Николай Костов на “Лудогорец Арена”

Проверка на полицията в Разград по случая с поливането с вода върху треньора на Ботев (Пд) Николай Костов, по време на срещата от втория кръг на Втора лига между “канарчетата” и Лудогорец, уставнови, че извършител на деянието е настоящият общински съветник от сдружение „Кауза Разград“ Божинел Христов.

Инцидентът стана в началото на второто полувреме на срещата. На камерите се видя как Христов плисва чаша с вода по наставника на “жълто-черните”, който се намира встрани от резервната скамейка на гостите. Костов отговаря с хвърляне на бутилка с минерална вода към Христов. В пререканията преди това участват още двама зрители.

По случая е образувана проверка по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Предвидените в него санкции за подобни инциденти са: глоба от 200 до 500 лева или задържане в поделение на МВР между 10 и 15 дни, може да се наложи и забрана за посещение на спортни мероприятия от 1 до 2 години.

На съда в Разград рядко се налага да постановява наказания по този закон за привърженици на местния тим. Сред най-строгите санкции бе съдебно решение още в първата година на Лудогорец в „А“ група, когато фен бе глобен с 500 лева за хвърляне на пакетче семки към терена, преди година пак толкова бе глобата за запалянко, наплюл футболист от гостуващия тим, съобщава Гонг.бг

Иначе днес БФС наказа Николай Костов със забрана да води своя отбор в една среща, заради случаката на “Лудогрец Арена” в събота.

Видео и снимка: Diema

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker