Ботев ПловдивФутбол

Общинскит съветник избухна за втори път: Костов ни обиждаше с “цигани” и “некадърници”

Общинският съветник от Разград, който заля с вода треньора на Ботев (Пд) Николай Костов по време на срещата от втория кръг на Първа лига между Ботев (Пд) и Лудогорец, даде своя коментар по случая.

Припомняме, че заради деянието Николай Костов отнесе наказание от един мач, в който да не води своя отбор, докато общинарят Божинел Христов все още чака свяота присъда.

Ето какво каза Христов пред Дарик Разград:

На полувремето Христов, който винаги гледа мачовете от централната трибуна, заедно с още двама фенове попитал идващия от съблекалните наставник защо обижда публиката по този начин. Костов взел бутилка с вода, отворил я и плиснал водата към запалянковците, твърди съветникът.

Божинел Христов, който държал две чаши – пълна и празна – реагирал инстинктивно и плиснал пълната чаша към треньора. След мача Христов се извинил на ръководството на Лудогорец, като използва Дарик да се извини и на публиката, уточнявайки, че е бил предизвикан, но бе категоричен, че на Костов няма да се извини.

Заради плиснатата чаша полицията в Разград започна проверка по Закона за футболното хулиганство, а Дисциплинарната комисия на БФС глоби Лудогорец с 2000 лева и отправи последно предупреждение за лишаване от домакинство, санкции футболният съюз наложи и на Николай Костов – лишаване от треньорски права за един мач и глоба от 500 лева.

“Бяхме предизвикани, през цялото първо полувреме старши треньорът на Ботев и хората от щаба му ни обиждаха – публиката зад скамейката и футболистите. Обидно ми е да спомена точно думите, най-меките бяха: цигани, мангали, мамалиги, некадърници, другите думи за майките и лелите не искам да споменавам, имаше арогантно държание треньорът”, сподели Христов.

“Той не беше предизвикан, от доста години сме на това място, случвало се е някой нещо да каже, но има треньори, които го приемат като част от играта, Костов не го прие като част от играта. Обидни реплики към него, щаба и футболистите му нямаше. Напротив, на излизане всички футболисти, които сменяше, бяха аплодирани от публиката на Лудогорец, всички, не само Иван Стоянов, който е играл тук”, добави общинският съветник.

“Не знам на какво се дължеше неговото поведение, но от щаба на Ботев това не е за пръв път. На полувремето в събота го питахме каква е причината да ни нарича с такива обидни думи, той умишлено отвори бутилка с вода и ни заля. Благодарен съм на Гонг и Дарик за пуснатия запис, на който се вижда, че той ни предизвика, записът е предоставен на полицията”, сподели още Христов.

“Може би не ми беше най-адекватната реакция, но инстинктивно направих тази глупава за мен постъпка. Искам да се извиня на Лудогорец – на публиката и феновете. Не беше обмислена много постъпката, но може би беше адекватна. Съжалявам, ние бяхме предизвикани и всички на централната трибуна и които са гледали записа видяха това”, сподели още общинският съветник.

“Фактът, че Дисциплинарната комисия наказва и Костов говори, че и той има вина. Не мога да приема наказанието на клуба, повече е за едната страна наказанието, не е взето под внимание, че той започна първи, предизвика ни, оправяше обидни реплики, щабът му – също. Считам че отговорността трябва да бъде на треньора на Ботев”, добави той.

“Законови мерки са, съжалявам, изпуснах си нервите, законът си е закон трябва да се спазва. Дал съм обяснения в полицията, предоставил съм записа, на който се вижда, че той започна. Съжалявам, още на следващия ден се извиних на клуба, на изпълнителния директор.”

“Не, не бих се извинил на Костов, поради причината че това, което изговори не може на бъде извинено, в България живеят български граждани, не мангали, мамалигари и т.н.”, завърши общинският съветник.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker