Локомотив ПловдивТопФутбол

Община Пловдив пое ангажимент! “Лаута” ще разполага с ъглови сектори и ще вземе най-високата категория на УЕФА

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) даде важни разяснения относно това как върви изграждането на стадиона в парк “Лаута”.

profittips-the best football tips

От изявлението стана ясно, че Община Пловдив е поела ангажимент стадион “Локомотив” да разполага с ъглови сектори, ново осветление, нов терен + отоплителна система и т.н.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Локомотивци,

От началото на 2024 г. провеждаме редовни срещи с новия екип на Община Пловдив, който отговаря за строителството на комплекс Локомотив. В хода на тези срещи фокусът беше върху маркиране на основните параметри, на които трябва да отговаря комплексът след своето завършване, което да даде възможност на общината да планира и изпълни инвестицията в срок до 2026 година. Предмет на обсъждане бяха и текущи въпроси, свързани с експлоатацията на стадиона.

В резултат на обсъжданията с Община Пловдив и кмета г-н Костадин Димитров, в качеството на инвеститор, се поеха следните основни ангажименти и бяха определени следните основни етапи:
– Цялостно завършване на стадион „Локомотив“, включително ъглови сектори, подмяна на осветлението, като всички елементи от стадиона да отговарят на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи от IV+ категория;

– Помещенията под всички трибуни и сектори да бъдат използваеми, като със своята функция допринасят за превръщането на комплекса в обществен център, който да бъде използван целогодишно от всички граждани. Това включва изграждането на музей, детски парти център, клубен магазин, спортен бар и др.

– Изграждане на паркова и паркинг зона с необходимата техническа и комуникационна инфраструктура за задоволяване на нуждите на комплекса и изпълнение на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи, включително изграждането на необходимите нови съоръжения – рекреационни зони, трафопостове, резервоари и други.

profittips-the best football tips

– Изграждане на нови автомобилни и пешеходни подходи към комплекса за разделяне на потоците, спрямо изискванията на УЕФА;

– Подновяване на тренировъчните терени;
– Подновяване на основния терен на ст. „Локомотив“ и изграждане нова поливна, дренажна и отоплителна система;

– Изграждане на единна озвучителна уредба за целия стадион;
– Изграждане и оформяне на периметъра на комплекса по цялото протежение към парк Лаута, с което комплексът да бъде естествено продължение на градската среда;

– Изграждане на общежитие за нуждите на детско-юношеската школа на „Локомотив“ с приблизителни параметри ЗП – 800 м2 и РЗП – 3000 м2;

profittips-the best football tips

– Строителните дейности трябва да се извършват по начин, които не възпрепятства провеждането на футболни срещи на Локомотив Пловдив;

– Намиране на решение за дългосрочната техническа поддръжка на Комплекс Локомотив и всички сгради и съоръжения в него, като по темата пряко се работи с футболния клуб. Обсъдени са различни примери от световната практика. Очаква се официално предложение за решение на темата.

Предстои една от най-важните стъпки на изграждането на Комплекс Локомотив, която трябва да свърже всичко изградено до момента в едно цяло – обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на части от комплекса, за които има изготвени работни проекти. Предстои и въвеждането в експлоатация на помещенията под изградените трибуни.

Както винаги, привържениците на Локомотив Пловдив ще продължим да следим работата на Община Пловдив, като ще извършим детайлна проверка на всички компоненти от предстоящата поръчка за избор на изпълнител след официалното ѝ обявяване. Нашето очакване е, че сроковете, които са били обсъждани в хода на разговорите, ще бъдат спазени при планирането и най-вече при изпълнението на поръчката.

Очакваме Община Пловдив да работи с желание и активност, които съответстват на обществената значимост на проекта, който към момента се явява най-модерният спортен комплекс в България, а стадионът ще може да получи възможно най-високата категория на УЕФА – 4+!

Разчитаме, че неговото изпълнение няма да бъде повлияно и обвързано с други текущи и бъдещи обществени събития в страната.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker