Из градаФутбол

Общината отдели пари за прокет на ст.”Пловдив”, до няколко години приема мачове от Първа лига?

Процедурите по възраждането на стадион „Пловдив” са започнали. Съвсем скоро трябва да започне направата на техническото задание на съоръжението, което ще се изготвя от арх. Валентин Маринов.

За тази година Община Пловдив бе заделила 100 000 лева за изготвянето на техническо задание за бъдещ проект на стадион „Пловдив”. Проектантът на стадиона и Гребния канал Валентин Маринов, обаче е поискал само 24 000 лева за това, заяви зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той обясни, че до края на годината вероятно техническите параметри, за бъдещата реконструкция на стадиона, трябва да са готови, пише TraffiNews.bg.

Титюков допълни, че в бюджета през 2018 година има предвидени 500 000 лева, с които да се изготви цялостен проект на съоръжението, а след това да се пристъпи и към ремонта на стадиона.

Припомняме, че последните намерения на градските власти са стадион „Пловдив” да бъде ремонтиран, за да може той да се ползва от местните клубове. Засега идеята, градският стадион да бъде от най-висок клас и да приема международни мачове, отпада.

Причината е, че такъв проект би струвал десетки милиони. Новите намерения са да бъде извършена реконструкция, която да приема футболни срещи на ниво „А” група, както и концерти. Така този ремонт би могъл да се извърши само със собствени средства и лека помощ от държавата.

Градският стадион има нужда от конструктивно засилване, частични ремонти на трибуните, козирката, както и ново осветление, което да отговаря на стандартите на БФС. С този ремонт съоръжението ще може да вземе и Акт 16, за да може да се ползва и за концерти. До няколко години съоръжението може да бъде завършено и то да бъде ползвано от пловдивските клубове.

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker