ВолейболСъбития

Общината защити Колодрума: Съоръжението отговаря на необходимите условия

Община Пловдив излезе с официално изявление по повод твърденията, че зала Колодрума не е подходяща за волейбол и в нея не могат да се провеждат международни събития.

Ето го пълния текст, без редакторка намеса:

“По повод разпространени в медийното пространство твърдения, че Многофункционалната спортна зала Колодрума не e подходяща за волейбол, от Община Пловдив категорично заявяваме, че подобни твърдения по никакъв начин не отговарят на истината.

Припомняме, че залата има необходимия лиценз от международните отговорни органи и вече бе домакин на Европейското първенство за младежи до 20 г.

Самото провеждане на европейското за младежи в Колодрума, включително мачовете от елиминационната фаза и финалите преди две седмици, са неопровержимо доказателство, че съоръжението отговаря на необходимите условия.

Красноречив е и фактът, че след броени дни пловдивският женски волейболен тим на “Марица” ще играе мачовете си от Шампионската лига именно в зала Колодрума и това е потвърдено от Европейската волейболна конфедерация след направения оглед и издадения лиценз на залата.

В подкрепа на твърденията ни, припомняме публично заявени мнения за условията в пловдивската зала, за разлика от анонимните писания в някои медии – с конкретни имена”:

БАНУ КАН ШУРМАН – вицепрезидент на Европейската волейболна централа и ръководител на супервайзорите на Европейското първенство за младежи в Пловдив: “Възхитена съм от прекрасната зала, която осигурява страхотни условия за провеждането на състезания от най-голям мащаб.

Турнирът показа, че изборът Пловдив да бъде домакин на европейски финали е абсолютно правилен”.

МИХАЙЛО МЕЛНИК – президент на Украинската волейболна федерация: “Вие в Пловдив сте щастливи хора, защото имате уникална зала. Освен състезания по колоездене тук можете да провеждате турнири по много видове спорт на най-високо ниво. Това се потвърди и по време на европейското по волейбол”.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ, генерален секретар на Българската федерация по волейбол и старши треньор на националния ни отбор за младежи до 20 г.: “Залата в момента е чудесна за волейбол. Тя е и страхотна придобивка за световното за мъже през 2018 г”.

БОРИС ХАЛАЧЕВ, мениджър на ВК “Марица” – Пловдив: “Колодрума има лиценз, шефовете на европейския волейбол казаха, че всичко е перфектно. Точно те правеха огледа за мачовете от Шампионската лига, които ще играем там.

Ако Колодрума не ставаше за волейбол, щяха ли да ни позволят да играем в съоръжението?”

“Считаме, че тиражирането на подобни писания, които не почиват на истината, са недобронамерен опит да дискредитират не само зала Колодрума и Пловдив, но и градения с години волейболен авторитет на България”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker