Ботев ПловдивДюшФутбол

Нов феноменален обрат за юношеските гарнитури на Ботев! Пловдивчани спечелиха “Битката за Тракия”

Ботев взе по изключително драматичен начин “Битката за Тракия” срещу Берое в Елитната юношеска група до 17 години, съобщава официалната страница на клуба.

Отложеният двубой от 11-ия кръг се игра пред около 50 зрители на изкуствения терен в “Коматево”.

“Жълто-черните” владееха топката в по-големи периоди от първата част, но не успяха да затруднят сериозно вратаря на гостите. От своя страна “заралии” разчитаха на контраатаки, като в две от тях успяха да накажат пловдивчани.

В 9-ата минута старозагорци организираха атака отляво, която завърши с удар към вратата, но Стелиан Ангелов се намеси добре и изби. В 21-ата минута Димитър Балинов центрира към Васил Пунарджиев, който засече, но в аут.

Секунди по-късно топката бе изпратена към половината на Ботев, защитата на “канарчетата” допусна елементарна грешка и Денислав Станчев останал очи в очи с Ангелов не пропусна – 0:1.

В 31-ата минута играещият на върха на “жълто-черната” атака защитник Васил Пунарджиев навлезе в наказателното поле на Берое и пробва удар, но той бе блокиран от защитник.

В 33-ата минута гостите организираха бърза контра, при която последва диагонален удар, а Стелиан Ангелов отлично спаси. 4 минути по-късно обаче вратарят бе безпомощен, след като Денислав Станчев отбеляза втория си гол, отново останал сам срещу стража.

През вторите 40 минути “канарчетата” се появиха на терена коренно променени и натикаха гостите в собствената им половина. Още в 72-ата секунда на втората част Станислав Шопов отне топката и я насочи към Васил Пунарджиев, който отблизо не сгреши – 1:2.

В 54-ата минута “жълто-черните” стигнаха до равенството. Габриел Земярски получи топката отляво и я центрира отлично към Петър Караангелов, който изпревари вратаря и от движение прати кълбото в мрежата за 2:2.

В 59-ата минута Васил Пунарджиев засече с глава центриране от корнер, но топката мина встрани от целта. Секунди по-късно удар на Станислав Шопов от 18 метра мина на сантиметри от страничния стълб.

В 65-ата минута “канарчетата” стигнаха до идентична ситуация, но ударът на Петър Караангелов също мина в непосредствена близост до гредата. В 72-ата минута гол на пловдивчани бе правилно отменен за нарушение срещу вратаря на Берое.

В 76-ата минута ботевистите направиха фамозен пропуск, след като Димитър Балинов намери Илиян Томов в наказателното поле, но нападателят от няколко метра не уцели вратата. В ответната атака Стелиан Ангелов улови удар от 20 метра.

Така се стигна до 79-ата минута, в която Димитър Пройчев бе оставен непокрит пред наказателното поле на “зелените” и с точен удар в долния ляв ъгъл донесе пълния обрат за тима си. В даденото от съдията продължение “канарчетата” бяха близо до нов гол, но ударът на Станислав Шопов от свободен удар се отклони от напречната греда.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker