ВолейболИзвън БългарияМарица - жениСъбития

Нова загуба за Марица от световния шампион, предстои участие за Купата на ЦЕВ

Шампионът на България – Марица (Пловдив) загуби с 3:0 и във втория си мач срещу световния клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) и ще продължи участието си в евротурнирите във втората по сила надпревара – за Купата на ЦЕВ.

“Жълто-сините” отстъпиха пред своите домакини с 0:3 (16:25, 15:25, 19:25) гейма в срещата си от втория кръг на женската Шампионска лига по волейбол.

В първата част на мача нападението на Еджзаджъбашъ работеше перфектно, а неговото острие Тияна Бошкович наниза шест точки, включително и последната за 25:16.

Нещата не се промениха и през втория гейм. Домакините от Турция засилиха сервиса си, а американката Рейчъл Адамс направи три от четирите аса за отбора си в този гейм, а нападателките показаха, че и с много пуснати топки може да се печели.

Именно с такава пусната топка Еджзаджъбашъ затвори гейма при 25:15 и си осигури класиране за третия кръг.

Резултатът позволи на треньора на турците – Барболини да си позволи да направи промени в стартовия си състав за третата част и даде почивка на сръбкинята Мая Огньенович и бразилката Таиса.

Това не попречи на Еджзаджъбашъ да поведе с 6:0 и да предреши изхода и от този гейм.

Топреализатор на мача стана Тияна Бошкович с 16 точки за победителките. Нейната съотборничка Татяна Кошелева и капитанката на Марица Радосвета Тенева направиха по 10.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker