Локомотив ПловдивТопФутбол

Новата “Южна” трибуна на Лаута няма да се казва “Петър Парчевич”

Новата “Южна” трибуна на стадион “Локомотив” няма да се казва “Петър Парчевич”. Това съобщиха от организация “Трибуна Спортклуб”.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

През последните месеци, заедно с видимото израстване на новата южна трибуна на ст. „Локомотив“, поставен бе на обсъждане въпросът за нейно име.

profittips-the best football tips

На 22 май, по инициатива на Организация „Трибуна Спортклуб“ (ОТС), се проведе среща между привърженици, на която Ангел Ангелов и Владимир Владимиров представиха предложение името на новата трибуна да е „Петър Парчевич“.

През юни на сайта на ОТС бяха публикувани поредица статии, с които инициаторите на името „Петър Парчевич“ обосноваваха неговите исторически основания.

Като финален етап от този процес, на 6 юли се състоя още една,
значително по-масова среща между привърженици на „Локомотив“. Проведените обсъждания из локомотивската общност завършиха по най- естествения и демократичен начин – с гласуване между организираните групи на привържениците. От трите предложения за име на новата трибуна, „Петър Парчевич“ събра 58 % от гласовете, „Южна трибуна“ – 34 % и „15 май“ – 8 %.

На пръв поглед ситуацията е ясна – името „Петър Парчевич“ е избрано от мнозинството гласували. По-задълбоченият прочит обаче показва, че в случая нямаше реална конкуренция между предложения за име на трибуната. Това е така, тъй като единствено „Петър Парчевич“ бе представено по обоснован и всъщност концептуален начин.

Ето защо, на практика гласуването не бе избор между равностойни алтернативи, а всъщност допитване „за“ или „против“ името „Петър Парчевич“. Което означава, че за него са 58 % от гласувалите, а против – 42 %.

И ако формално предложението „Петър Парчевич“ има превес, то на практика положението е такова, че една значителна част от организираните привърженици (почти половината) не приемат това име. Каквито и да са техните основания, мнението на хората, които не приемат „Петър Парчевич“, следва да бъде зачитано, а не игнорирано.

С други думи, ако организираните привърженици на „Локомотив“ са почти поравно разделени за и против името „Петър Парчевич“, то евентуалното му възприемане за новата трибуна (на основание „победата“ в гласуването) би означавало всъщност форма на налагане на това име. Лесно е да се прогнозира, че подобен акт би имал центробежни ефекти, потенциално отваряйки линии на разделение в общността.

Вярваме, че никой и по никакъв начин не би искал да поставя под риск сплотеността на локомотивци. Още повече в началото на сезон, който може да се окаже и изморителен, и драматичен, но и много щастлив за нас (дай боже!).

profittips-the best football tips

Имайки предвид всичко изложено, инициаторите на името „Петър Парчевич“ – Ангел Ангелов и Владимир Владимиров – смятат, че би било най-уместно да оттеглят своето предложение. Правейки го, същевременно благодарят за конструктивните обсъждания и добрите думи на насърчение, които бяха споделени през тези последни месеци.

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker