ВолейболМарица - жени

Новата сръбска разпределитека на Марица: Тук се чувствам като у дома си!

Сръбската волейболистка Кристина Чешляр ще бъде разпределителка на Марица (Пловдив) през новия сезон, през който отборът ще участва и в Шампионската лига. Измежду тренировките с новия си тим, Кристина намери време да гледа и някои от мачовете от Европейското първенство за мъже до 20 години в зала Колодрума в Пловдив, където бе в компанията на своя приятел.

– Кристина, добре дошли в Марица! Как се чувствате?

– Започнахме преди малко повече от месец и мога да кажа, че е много хубаво. Харесва ми всичко в отбора, въпреки че все още селекцията не е завършена на 100%, но съвсем скоро ще бъде. Харесват ми градът, съотборничките, треньорът, щабът и условията. Надявам се да постигаме успехи.

– В Марица ще играете с Габриела Цветанова, с която бяхте в един отбор в Гърция…

– Да, с нея играхме преди две години. Сърбите и българите сме близки и така в Гърция имахме добри отношения с нея. Сега ми каза, че отново ще имаме възможност да правим някои комбинации заедно, а аз бях щастлива от това, мисля, че и тя така… Продължаваме нашето приятелство.

– Познавате я като нападател, кои са любимите и топки, които обича да получава от разпределителя?

– Определено бързите топки!

– Марица ще участва в Шампионската лига. Какво очаквате?

– Нямахме особено голям късмет при жребия, защото във втори кръг ни чака Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), но мисля, че ще ни бъде от полза, тъй като ще е страхотен опит. Те са може би най-силният клубен отбор и ще спечелят Шампионската лига, но няма какво да губим, а може само да спечелим. Каквото и да направим, ще бъде добре.

– Познавате ли други български волейболистки?

– Познавам Радосвета Тенева, Весела Бончева, както и Елица Василева.

– Какво ще кажете за националния тим на Сърбия, който игра олимпийски финал?

– Сърбия е един от топ отборите във волейбола при жените, но аз това не го очаквах. Уникално е!

– Минава ли мисъл за място в националния тим, ако направите силен сезон с Марица?

– Вече съм била викана веднъж в националния отбор преди шест години, но след това имах някои лични проблеми и съм отказвала. И с това се изчерпва опитът ми в националния тим. Дали мога да си заслужа пак място? Не съм вече толкова млада, но кой знае, защо не – за разпределител може би повече опит е по-добрият вариант.

– Какво си пожелавате преди този сезон?

– Пожелавам си всички ние да бъдем здрави и това е най-важното. След това си пожелавам късмет за Шампионската лига. Но когато нямаш късмет за нещо, ще го имаш за друго. Късмет, успех, добро настроение, здраве и добри взаимоотношения в отбора. Засега в Марица се чувствам като у дома си.

Източник: BGvolleyball.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker