ПловдивчаниПлуване

Нина Рангелова мисли за отказване от плуването

Звездата на българското плуване в момента Нина Рангелова се колебае дали да продължи поне още един сезон – до световното първенство в Будапеща догодина. Ето какво каза най-бързата българка в басейна пред BGswim.info.

Още преди олимпийските игри в Рио де Жанейро Рангелова говореше за отказване от плуването, но не бе категорична, тъй като има покрит норматив за шампионата на планетата.

Пловдивчанката в момента живее в САЩ и има желанието да се състезава в Будапеща. Това ще стане, само ако плувкинята е достатъчно подготвена. А това не може да стане без досегашното й финансово обезпечаване.

“Още не е ясно дали ще продължа до световното първенство. Трудно ще ми е да тренирам на пълни обороти със заплата от 350 лева. Няма просто как да стане. Ще видим каква ще е подготовката отпусната от министерството за догодина”, обясни Рангелова, която се надява шестото място от европейското първенство в Лондон да й помогне за добро финансиране от спортното министерство.

“Мисля, че може би сега е време и федерацията да потърси спонсори на най-добрата си плувкиня, за да могат да ме задържат в басейна. Аз съм на 26 години вече и няма как да стане само с мили думи и приказки. Олимпийската година мина добре и ми беше осигурено всичко, но догодина знам ще е различно.

Вече не уча и не получавам стипендия, която да ми помага да се издържам. Така, че голяма част от решението ми ще зависи от тези неща”, каза още Нина Рангелова.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker