Новини

Нина Рангелова мисли за отказване от плуването

0 коментара 📁 Пловдивчани, Плуване 🕔10.септември 2016
Нина Рангелова мисли за отказване от плуването

Звездата на българското плуване в момента Нина Рангелова се колебае дали да продължи поне още един сезон – до световното първенство в Будапеща догодина. Ето какво каза най-бързата българка в басейна пред BGswim.info.

Още преди олимпийските игри в Рио де Жанейро Рангелова говореше за отказване от плуването, но не бе категорична, тъй като има покрит норматив за шампионата на планетата.

Пловдивчанката в момента живее в САЩ и има желанието да се състезава в Будапеща. Това ще стане, само ако плувкинята е достатъчно подготвена. А това не може да стане без досегашното й финансово обезпечаване.

“Още не е ясно дали ще продължа до световното първенство. Трудно ще ми е да тренирам на пълни обороти със заплата от 350 лева. Няма просто как да стане. Ще видим каква ще е подготовката отпусната от министерството за догодина”, обясни Рангелова, която се надява шестото място от европейското първенство в Лондон да й помогне за добро финансиране от спортното министерство.

“Мисля, че може би сега е време и федерацията да потърси спонсори на най-добрата си плувкиня, за да могат да ме задържат в басейна. Аз съм на 26 години вече и няма как да стане само с мили думи и приказки. Олимпийската година мина добре и ми беше осигурено всичко, но догодина знам ще е различно.

Вече не уча и не получавам стипендия, която да ми помага да се издържам. Така, че голяма част от решението ми ще зависи от тези неща”, каза още Нина Рангелова.

Сподели тази статия с приятели

Подобни статии

Няма коментари

Съжаляваме, но няма коментари още!

В момента няма коментари за тази статия, но ти може да си първия, който ще напише мнението си.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *