Извън БългарияПловдивчаниПлуване

Нина Рангелова е плувкиня №1 в България

Нина Рангелова беше определена за най-добър състезател на 2016 година от Българската федерация по плувни спортове.

Пловдивчанката и личният й треньор Стийв Колинс заслужиха приза за постижението и от 1:58.27 минута на 200 метра свободен стил по време на Европейското първенство за мъже и жени в Лондон.

Резултатът носи 871 точки по системата на ФИНА и е най-силен от всички български плувци за сезона. На второ място се нареди Антъни Иванов с 863 точки за постижението му от 1:57.11 минута на 200 метра бътърфлай на Европейското първенство за юноши и девойки в Ходмезиовашархей.

Трети при плувците за годината е Лъчезар Шумков с 858 точки за резултата му от 27.80 секунди на 50 метра бруст на турнир по плуване в Солун. Иванов и Шумков, както и техните треньори Роза Георгиева и Димитър Виденов, бяха отличени на церемония по време на Държавното отборно първенство по плуване.

Наградите бяха връчени от президента на БПФС Георги Аврамчев и от Таня Богомилова, генерален секретар на БФПС. За най-добър състезател по скокове във вода беше определен Димитър Исаев.

Той и неговият треньор Георги Чобанов бяха отличени за постигнатото 11-то място на Европейско първенство за младежи в Риека. Дуетът Христина Дамянова и Златина Димитрова са номер 1 в синхронното плуване.

Дамянова и Димитрова и тяхната треньорка Валентина Богачева-Хофман получиха приза за 13-тото си място на Европейското първенство в Лондон. Сред наградените бяха Венцислав Айдарски с личният му треньор Николай Вакареев за завоюваното му отлично 15-о място в плуването в открити води на Олимпиадата в Рио 2016.

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker