Новини

Нина Рангелова е плувкиня №1 в България

0 коментара 📁 Извън Пловдив, Пловдивчани, Плуване 🕔18.декември 2016
Нина Рангелова е плувкиня №1 в България

Нина Рангелова беше определена за най-добър състезател на 2016 година от Българската федерация по плувни спортове.

Пловдивчанката и личният й треньор Стийв Колинс заслужиха приза за постижението и от 1:58.27 минута на 200 метра свободен стил по време на Европейското първенство за мъже и жени в Лондон.

Резултатът носи 871 точки по системата на ФИНА и е най-силен от всички български плувци за сезона. На второ място се нареди Антъни Иванов с 863 точки за постижението му от 1:57.11 минута на 200 метра бътърфлай на Европейското първенство за юноши и девойки в Ходмезиовашархей.

Трети при плувците за годината е Лъчезар Шумков с 858 точки за резултата му от 27.80 секунди на 50 метра бруст на турнир по плуване в Солун. Иванов и Шумков, както и техните треньори Роза Георгиева и Димитър Виденов, бяха отличени на церемония по време на Държавното отборно първенство по плуване.

Наградите бяха връчени от президента на БПФС Георги Аврамчев и от Таня Богомилова, генерален секретар на БФПС. За най-добър състезател по скокове във вода беше определен Димитър Исаев.

Той и неговият треньор Георги Чобанов бяха отличени за постигнатото 11-то място на Европейско първенство за младежи в Риека. Дуетът Христина Дамянова и Златина Димитрова са номер 1 в синхронното плуване.

Дамянова и Димитрова и тяхната треньорка Валентина Богачева-Хофман получиха приза за 13-тото си място на Европейското първенство в Лондон. Сред наградените бяха Венцислав Айдарски с личният му треньор Николай Вакареев за завоюваното му отлично 15-о място в плуването в открити води на Олимпиадата в Рио 2016.

Сподели тази статия с приятели

Няма коментари

Съжаляваме, но няма коментари още!

В момента няма коментари за тази статия, но ти може да си първия, който ще напише мнението си.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *