Локомотив ПловдивФутбол

Николай Неделчев разкри бюджета на Локомотив и отговори дали има нов инвеститор в клуба

Председателят на сдружението “Обединение за Локомотив” Николай Неделчев даде интервю за Sportal.bg, в което говори за бъдещето на Локомотив (Пловдив). Силният човек на “Лаута” разкри колко е годишният бюджет на пловдивчани и заяви, че се надява съвсем скоро тимът да се сдобие с голям инвеститор. Неделчев разкри още, че той и хората от сдружението са изчистили голяма част от задълженията към играчите. Бизнесменът добави, че ще е добре Николай Гигов да се върне на “Лаута”.



– Г-н Неделчев, има ли вероятност Николай Гигов да се върне в Локо Пд и да Ви помага с издръжката на клуба?

– На този етап до мен не е стигала такава информация. Разбрах, че в медиите се тиражира, но не знам каква е причината. Дали се следва някаква логика или е ПР акция. Но мога спокойно да кажа, че ако г-н Гигов има интерес, съм готов да седна на разговори с него. Той е сериозен човек и аз го уважавам. Всички помним, че преди доста години под негово ръководство Локомотив Пловдив игра два пъти в УЕФА.

– Има ли някакво развитие около Локомотив?

– Мога да кажа, че сме изплатили голяма част от задълженията към играчите. Имам предвид заплатите и премиите. Именно поради тази причина отборът се готви спокойно в Банско. Надявам се да направим добра селекция, за да може да се представим достойно в предстоящия шампионат. Кирил Котев започна тренировки с нашия тим и ако не си намери отбор в чужбина, ще подпишем договор. Скоро ще може да се похвалим и с още нови попълнения. Надявам се да са качествени. Няколко нови играчи се готвят с отбора в Банско и ако се представят добре, може да се разберем. Христо Колев има думата при селекцията. Ако хареса някой футболист, оттам нататък ние се заемаме да преговаряме за личните му условия.



– Докъде стигнахте с новия инвеститор. Не е тайна, че търсите човек със сериозни възможности, който да Ви помага?

– Още нищо не е решено в тази посока. Затова не мога да кажа нищо ново по този въпрос. Лично аз водих разговори в чужбина, но няма нищо окончателно. Намирането на сериозен инвеститор не е никак лесен процес, а е сложна и дълга процедура. Не става от днес за утре. Въпреки трудностите се надявам да намерим такъв човек, за да може да си поставим по-сериозни цели в шампионата.

– Колко е годишният бюджет на Локо Пд?

– Един милион евро. В това число влизат заплатите и премиите на всички футболисти, спортно-техническия щаб и служителите в клуба. Естествено и подготовките и пътуванията.

– Какво е мнението Ви за случващото се в ЦСКА и Локомотив (София)?

– Със сигурност не е приятно. Особено за единия, който е гранд в България. Затова се надявам нещата да се стабилизират. “А” група ще е различна без Вечното дерби. Има разлика Локомотив да играе с ЦСКА или с някой друг отбор. На такива дербита се пълнят стадионите. При нас обаче положението е малко по-различно, тъй като задълженията ни са по-малко. Това ни дава оптимизъм, че може да се оправим по-бързо. Всичко е въпрос на правилен мениджмънт. Ако работим правилно и съживим тима, публиката ще се върне. Защото в последната година феновете на “Лаута” бяха доста малко, което е обидно. Това до голяма степен се дължеше на неясното бъдеще на клуба. Ниската посещаемост е проблем на всички клубове в България. Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker