Ботев ПловдивТопФутбол

Необходими са още 10 милиона лева за довършваното на “Колежа”

Изпратеният от Бойко Борисов човек да следи изграждането на стадион “Христо Ботев” Николай Нанков, заяви че почти сигурно ще са необходими още 10 милиона лева за цялостното завършване на съоръжението.

“Отново се убеждавам, че реалистичният срок за приключване на строителството на стадион “Христо Ботев” в цялостния му вид е месец септември 2023 година. Има вариант съоръжението да е готово и през месец юли догодина за началото на новото първенство, но аз настоявам “Колежа” да е завършен напълно преди отборът на Ботев (Пловдив) да започне да играе мачовете си на него. Не е необходимо да се бърза да се влиза още февруари, защото няма да има гаранция, че след това строителните дейности ще продължат.
Трябва да бъдат направени компромиси от всички страни, за да може да се стигне единно крайно решение за строителството на стадиона. Възложителят и строителят поеха ангажимент на 6 декември да бъде изготвена количествено-стойностната сметка в окончателния ѝ вид”, заяви Нанков след срещата в Община Пловдив.
“Не е осъществен добър контрол от възложителя. За мен е важно да видим количествено-стойностната сметка и да начертаем точните мерки. Може би ще са необходими още 10 милиона лева за окончателното завършване на стадиона. Съблекалните ще бъдат изместени на Централната трибуна, а не както бе по идеен проект на Трибуна “Изток”, допълни бившият министър на регионалното развитие и благоустройството.
TribunaPlovdiv.bg припомня на читателите си, че първоначално бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на стадион “Христо Ботев”. До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а в края на месец октомври Община Пловдив взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за довършване на съоръжението.

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker