бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Нежния: Локомотив е част от схеми и “черно тото”, никога е нямало такава подигравка с отбора

Дербито на Пловдив между “Локомотив” и “Ботев” бе скандално прекратено. Двубоят се игра само 41 минути на стадиона в парк “Лаута”, след което съдията Георги Кабаков бе принуден да спре срещата. Феновете на “Локо” заляха терена с десетки бомбички, факли, димки, камъни, бордюри и всевъзможни предмети, което прекрати двубоя. Дисциплинарната комисия наказа “Локомотив” с три мача без публика, което означава, че тимът ще играе пред празни трибуни до края на сезона.

От известно време “черно-белите” ултраси са във война с президента Константин Динев. След мача бизнесменът обвини “20-30 души от агитката, провокатори, които искат да живеят на гърба на отбора, се опитват да постигнат целите си.Това са хора – безработни, които използват упоителни вещества, живеят на гърба на клуба. Един от тях е председателят на фенклуба Терзиев, той има кафенце на стадиона. Искат да продават артикули, от които да не отчитат никакви дивиденти на клуба. Те искат да си развяват байрака.” Динев добави и още: “Аз откакто съм в “Локомотив”, отборът върви на добре. Постоянно надграждахме, когато аз съм в клуба, винаги сме били фактор. Нямаше стадион, построих стадион. Отборът нямаше да продължи съществуването си. Благодарение на мен този отбор съществува. Оттам нататък постоянно се получават такива неща.” За уредените мачове Коко Динев каза: “В България има съдилища, има и власти, има всички институции, които могат и по някакъв начин могат да ни обвинят. Ние не присъстваме в нито един доклад за уредени мачове.” 

Вестник “ШОУ” намери един от лидерите на агитката на “Локомотив” (Пловдив) Велин Терзиев – Нежния, който даде скандално интервю. Питахме го за всичко, което се говори около клуба в последните години:

– Велине, защо прекратихте дербито с “Ботев” (Пловдив)?
– Дербито с “Ботев” се прекрати, тъй като от дълго време имаме проблеми с начина на ръководене на клуба от президента Константин Динев. Имаме съмнения в неговата безкористност като благодетел. Част от привържениците на “Локомотив” решиха да вземат по-радикални мерки и в крайна сметка да им се обърне внимание. Многократно говорим за тези проблеми, но не ни се обръща внимание за неща, от които нашата общественост боледува.

– В какво конкретно обвинявате Динев за състоянието на “Локомотив” (Пловдив)?
– Списъкът е дълъг, но ще се опитам да кажа най-сериозните неща. Обвиняваме го за това, че работи безотговорно. Тръгват си футболисти по всяко едно време на сезона, като не им се изплащат заплатите. Те разтрогват по вина на клуба, отиват в съда, който отсъжда в тяхна полза задължения, които се трупат на гърба на клуба. Когато един футболист може да бъде продаден в друг клуб, се продава. Давам пример с Аймен Белаид, който отиде в “Левски”. Никой обаче не знае къде отиват парите от трансфери. Имахме обещания от Динев, че при първия трансфер ще построи козирка на “Спортклуб”. Трансферът е факт, а не е ставало дума за подобно нещо. Задълженията на клуба продължават да растат, към НАП, към фирми, които са ползвали услугите на “Локомотив” (Пловдив), към играчи… Оставил е детско-юношеската школа на самотек, нехае за развитието на младите таланти, а това за нас е бъдещето на “Локомотив”. Обвиняваме го за забавяне на заплати, стигащи до там, че самите служители и футболисти търсят наше съдействие за решаване на проблемите. За да могат те да си вземат възнагражденията, след като са положили някакъв труд. Когато се платят тези заплати със закъснения, се приема като голяма новина и сензация. И не на последно място го обвиняваме в това, че заради неговото управление нашата публика се съмнява във всеки един мач дали се играе и дали не влиза в уговорки и игра на черно тото.



– Константин Динев е категоричен, че никога “Локомотив” (Пловдив) не е обвиняван в уреждане на мачове.
– Аз конкретни мачове няма как да коментирам, но е факт, че се изигра един финал за Купата на България в Разград 2012 г. срещу “Лудогорец” (загубен с 1:2), който беше опорочен. Изписаха се много мнения за двубоя, но най-лошото е, че самите

футболисти се
сбиха веднага
след финала в рейса

Имаше играчи, които се съмняваха в искреността на честната игра. Имаше моменти от мача, които определени футболисти правеха безумни неща на терена при определен резултат. След това Константин Динев се оттегли поради този повод, въпросния странен финал за Купата. Една година по-късно реши да се завърне като благодетел, въпреки че голяма част от феновете не желаеха това нещо. Той направи всякакви схеми и машинации, за да се върне. Срещна се с нас и ни обеща, че начинът на работа ще бъде изцяло променен и ще направи всичко възможно “Локомотив” да бъде честен клуб, на ниво. Той отново ни излъга и започна старата песен на нов глас. Стигна се до този лагер в Испания през зимата, в който се изиграха смешни контроли. Футболисти на чужди отбори се чудеха какво правят футболистите на “Локомотив” и го заявиха в тамошните медии. Казаха, че играят срещу отбор, в който играчите не знаят какво правят или знаят, но не искат да правят нищо на терена. Пак на същия лагер се прекрати мач по странни обстоятелства. Всичко това навява съмнения, които се трупат между феновете на “Локомотив”. 

– Той ви обвини лично вас, че имате бизнес на стадиона, каза, че взимате упоителни вещества и сте 20-30 души, които го атакувате?
– Аз упоителни вещества не употребявам, мога да дам тест на момента. Бивш спортист съм, все още се занимавам със спорт. Факт е, че този човек многократно идваше и ми предлагаше пари, за да мога аз да карам фенове на мачове. Аз му отказах, като казах, че на тази схема, на която са се връзвали други хора, които са били преди мен, няма да се вържа. След което той чрез хора, които са негови подчинени, намекнаха няколко пъти, че едва ли не мога да започна работа в клуба, което също отказах. След като разбра, че няма да мога да бъда купен, последва индиректна заплаха. Близък до него човек каза, че щом не желая да играя с него, ще бъдат пратени хора да ме пребият. И това не ме уплаши и се стигна дотам, че изкара един последен коз, който се вижда от изказванията му. Този човек се опитва да настрои феновете един срещу друг. Едва ли не да започне саморазправа между феновете. Той си играе с любовта на хората, на които животът им е минал в “Локомотив”. Дават личните си средства, личните си пари за пътувания, хореографии, организации. Опитва се да ни противопостави един срещу друг на този стадион и едва ли не да се измъкне като ни лук ял, ни лук мирисал. За това кафе, което говори той, да, има такова кафе, но не е незаконно, за разлика от неговия бизнес. Работя, вадя си по честен начин парите, трудя се. Половината приходи ги давам в клуба. Безплатният кетъринг, на който

той се храни
заедно с баща си
и цялата си свита

го правя аз. Не може да каже, че аз живея на гърба на “Локомотив”. Отделям средства и за други дейности в клуба, така че обвиненията му са изцяло безпочвени. 

– Коко Динев каза, че той е направил най-много за “Локомотив” (Пловдив) и ако не е бил той, клубът е нямало да го има? Вероятно визира миналото лято, когато отново нещата бяха сериозни.
– Не може да се твърди кой е направил най-много, защото всеки един футболист, легенда, благодетел е допринесъл с нещо за любимия си отбор. Като благодетел единственият, който направи най-много, е Георги Илиев. Той направи хората щастливи. Щастието не се купува и за мен това е най-важното нещо в живота на един човек. Г-н Динев е в “Локомотив” (Пловдив) от 2-3 години, а “Локомотив” (Пловдив) е клуб близо на 90 години. Смешни са неговите твърдения. Това е неговата манипулация, играе си с любовта на хората, на които се внушава, че едва ли не той е месията за бъдещето на “Локомотив”.

– Колко дългове има “Локомотив” (Пловдив) и къде са акциите?
– Не мога да кажа колко точно са дълговете. Това е едно от другите неща, които мога да кажа, че е непрофесионално в работата му. Знаем, че клубът дължи сериозна сума за осигуровки към НАП, които знаем, че не се плащат. Парите не минават през банкови сметки, тъй като НАП удържа всеки лев. Погледнато реално, задълженията си стоят и се трупат. Това, което се чува във футболната общественост като дългове, е сума от близо 4,5 милиона лева. Коко Динев е дал акциите на един човек, който никой не го познава. Доколкото знаем е някакъв негов служител или шофьор, който стои в сянка. Никой не се сеща да пита за това нещо, защо е така? Когато Динев казва, че си тръгва от “Локомотив” и спира парите, питам аз, той 

откъде си тръгва,
след като 
“Локомотив”
не е негов?!?

Никой не продава “Локомотив”, никой не казва клубът струва толкова и толкова, а тези хора, неговите, които са в сянка, мълчат. Никой няма да си върже бинт на здрава глава. Все едно да не си продавате автомобила, ама някой да иска да го купи, а накрая да плати и пет пъти по-скъпо за ремонт. Схемата на Константин Динев е ясна. Покрива се за няколко месеца, когато стане напечено. След това се появява и казва: “Ето, вижте никой не иска да вземе “Локомотив”, добре, че съм аз.” Само че вече така не се издържа и клубът отива само на съсипия. Това, че той спира да дава по някакъв начин пари на “Локомотив”, не означава, че спира да взима пари. За нас схемата продължава да работи. Мачовете се изиграват по някакъв начин. Някои футболисти играят колкото могат на издихание, уж…После чашата прелива, той се връща и така се въртим в омагьосан кръг.

– Самите футболисти се обвиниха за уговорени мачове. Мартин Камбуров излезе и каза за въпросните контроли в Испания.
– За това говоря, а Динев онзи ден каза, че не бил чувал мнението на Камбуров. Проблемът е там, че колкото и да не искаме да видим нещата, те са си видими и се открояват. Футболистите са зависими от Динев, не могат да го кажат в прав текст, но търсят от нас съдействие. Тези, които се занимават със спорт, гледат футбол и разбират, виждат, че “Локомотив” работи в определени схеми в черно тото. Самите футболисти губят доверието един на друг. Дори и да стане случайна грешка на даден мач, започват да се съмняват дали е случайно или не.

– Какво е бъдещето пред “Локомотив” (Пловдив)?
– Той така или иначе не иска да продаде отбора. Вариантите са или да дойде благодетел и да изчисти задълженията, които са до момента. Другият вариант е започване на чисто, от “В” група. Друг вариант не виждам. По тази логика ние цял живот ще бъдем вързани с Константин Динев. Докато той е жив, трябва да бъдем с него, а феновете показаха, че не го искат. Защото името на “Локомотив” (Пловдив) се опетни и стана нарицателно за далавери. В крайна сметка цялата работа виждате ли накъде отива?! Натам, че трибуните са празни. Историята на “Локомотив” (Пловдив) не помни такава подигравка. На мач с ЦСКА – 2000 души, на мач с “Левски” – също толкова, на дербито с “Ботев” имаше 3000 човека. Трибуните опустяха, а това не е заради мен или останалите фенове, а заради такива хора като Динев…
Интервю на Стефан РАЛЧЕВ

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

4 Коментара

  1. Ти дето пишеш коментара, да не си на Коко любовницата, хммм как и беше името, май се казваше Хава, а ника във форума и беше Канарка Мюмюнова. Не те познавам но знам че си жълта курва от селско-турски прозиход, както и 99,99% от публиката на ПутяфЪ. Сега да не се чудите, ще обесня че единственият, който не е от село и не е турчин е бай Пешо помака.

  2. Нищо не казва за схемите с тотото.Как фенове залагаха по команда.Как се упражнява натиск върху ръководството.Тази шайка крадци ,псевдо фенове да си ходи заедно с дебелия.КОКО И ПРОДАЖНИТЕ ФЕНОВЕ ВЪН ОТ ЛОКОМОТИВ!

  3. Нищо не казва за схемите с тотото.Как фенове залагаха по команда.Как се упражнява натиск върху ръководството.Тази шайка крадци ,псевдо фенове да си ходи заедно с дебелия.КОКО И ПРОДАЖНИТЕ ФЕНОВЕ ВЪН ОТ ЛОКОМОТИВ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker