Ботев ПловдивТопФутбол

Неделев направи шокиращо признание, принудили го да напусне Ботев през 2013 година

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев направи шокираща изповед в подкаста “При Тото”, като заяви че през сезон 2013/14 година е бил принуден да подпише договор с Майнц и да напусне “канарчетата”.

“Оставаха само 10 дена до края на трансферния прозорец, който затваря на 31 август (в големите държави). И идват от Ботев и ми казват, че има оферта и от Майнц и от Залцбург. Попитах ги кой колко дава, а те ми отвърнаха – Майнц 3 милиона, Залцбург 4 милиона евро. Те ми казаха “Трябва да ходиш в Майнц”, но аз им отвърнах, че искам да отида в Залцбург. Те казаха, че няма да ме пуснат там и аз им казах, че оставам в Ботев.

Когато дойде офертата от Майн, на мен не ми се мърдаше никъде. В Ботев ми беше много хубаво, имахме добър отбор. Имахме всичко. Имахме разговор с Мъри и той няколко пъти ме питаше дали искам да отида, но му казах, че нямам такова намерение. Буквално се бях депресирал в един момент, че не исках да ходя, а ме караха насила.

След една тренировка Мъри ме попита отново дали искам, а аз отново му обясних, че не желая да ходя там. Той каза добре и отиде да говори с шефовете, при което на мен ми олекна.

Така се стигна до 31-ви август вечерта, когато ми звъни Андрей Павлов. Дойде вкъщи и ми каза, че е провел разговор с Цветан Василев и трябва да се стигне до договорка с Майнц. Той си имаше няколко бизнеса, които много му вървяха и човека имаше птицеферма, ресторант, клубен отбор и т.н. Той ми каза, че ако не подпиша с Майнц, определени хора ще направят така, че бизнесите му да приключат. Аз бях длъжен да го направя, колкото и да не ми се искаше, защото той ми е помагал много.

На 29-ти собственикът на Залцбург праща собствения си самолет до Пловдив за да ме вземе. Качваме се аз , майка ми и Андрей Павлов в самолета и тръгнахме. Отидохме в Залцбург, разгледахме, абе беше много хубаво. Уникален град. Ние кацнахме на пистата на формулата.
Срещнахме се с треньора на Залцбург и той ми каза, че иска да ме вземе в отбора, защото са изчистили състава от по възрастни играчи, а аз тогава бях на 21 години. Тръгваме да се прибираме, вечерта кацам в Пловдив, включвам си телефона и направо щеше да гръмне. Сумати СМС, влизам в интернет и чета статии “Тодор Неделев изчезна”, “Тодор Неделев избяга”, “Отвлякоха Тодор Неделев”. Аз кацам вечерта в 10 часа, медии навсякъде на летището, заяви още Неделев.
“Когато немците дойдоха да ме вземат бяха дошли 15 човека. Отивам с баща ми и с Андрей да подписвам договора. Аз нямах никакво желание да ходя в Майнц, защото исках в Залцбург. Аз знаех, че моят стил не е за Германия. Там много бягат, блъскат се, тичат, не е за мен. Физика и бягане. Затова не исках да ходя там. Имах едно условие обаче, да остана 6 месец под наем в Ботев. Обаче с моя късмет, счупих костица още в първия мач. Влезнах първите два мача и ме изпратиха за Германия, сподели още Тошко Неделев.

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker