бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жени

Невероятна Марица направи дубъл срещу ЦСКА

Марица (Пловдив) добави три точки към актива си в женската Национална волейболна лига на България, след като надигра гостуващия ЦСКА (София) с 3:1 (25:20, 25:15, 21:25, 25:19)* в мач от осмия кръг на шампионата.

Така Марица вече има 22 точки от седем победи и една загуба и е начело в класирането. Следва все още непобедемият Левски (София) с 2 точки по-малко, но и с един изигран мач по-малко.  ЦСКА е трети с 13 точки.

В първата част вицешампионките разстроиха посрещането на противника, наложиха своето надмощие и с помощта на цели шест аса и пет точкови блокади дръпнаха в мача след 25:20.  Във втория гейм момичетата на Иван Петков подобриха и нападението и не поставиха под съмнение превъзходството си, постигайки разгромен резултат – 25:15.  Това сякаш доведе до известно отпускане сред волейболистките на Марица и те започнаха да грешат по-често.  Нападателките на ЦСКА също показаха своите умения в третата част и софиянки успяха да намалят изоставането си след успех с 25:21.  Това бе първият загубен гейм за Жълтите от началото на сезона, освен в мача с шампионките от Левски.  В четвъртата част обаче всичко дойде на мястото си.  В основния състав на Петков вече беше капитанката Ана Радичева и това внесе успокоение в играта на пловдивчанки.  Посрещането им значително се подобри, а оттам и атаката намери своя ритъм, за да се стигне до убедителното 25:19 в гейма и 3:1 в мача.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева.  Диагоналът на Марица наниза 24 точки, сред които 5 аса и 3 резултатни блокади, следван от центъра Милена Димова със 17 точки, включващи 4 аса и 3 точкови блокади.  Домакините натрупаха общо цели 14 аса в този двубой.  Най-резултатна за гостенките бе Ралина Дошкова с 12 точки.

В следващия девети кръг Марица гостува на Славия-СУ (София) на 5 декември от 16:00 б.в. в столичната зала Панайот Пондалов.

volleymaritza.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker