бетано най-добър сайт за слот игри
Други спортовеИз градаПловдивчани

Невероятна Габриела Петрова с рекорд и резултат №2 в света за сезона в тройния скок

Габриела Петрова (Локомотив-Пловдив) стана шампионка на България на троен скок в зала с трето постижение в българската ранглиста за всички времена и втори резултат в света за 2015 година. На първенството в зала “Добротица” в Добрич състезателката на Атанас Атанасов скочи 14.55 м.

Национална рекордьорка е Тереза Маринова с 14.94 м, а втора в класацията е Ива Пранджева с 14.91 м.

Европейската шампионка за девойки до 23 г. Петрова е втора в ранглистата за сезона, като повече в скочила само Екатерина Конева от Русия – 14.68 м.

Петя Дачева (Локомотив-Русе) стана подгласничка на Петрова в тройния скок с резултат от 12.48 м. Милена Миткова (СК Галакси-Пловдив) е трета с 12.21 м. Андриана Бънова (АК Павел Павлов-Враца) направи шест фаула.

В състезанието днес Петрова направи още един опит над 14 м – 14.20 м, които също са над досегашния й личен рекорд от 14.14 м в зала. Габи направи и два фаула, а останалите си два опити ги пропусна.

Вчера Петрова спечели титлата от националното първенство и на скок дължина с 6.41 м, също личен рекорд.

Заедно с тройния скок за жени се проведе и дисциплината за девойки от националния шампионат за старша възраст. От трите атлетки в състезанието само Татяна Пехливанова (АСКЛА Сливен) направи успешен опит и с 11.79 м е златна медалистка. Пехливанова стана шампионка в скока на дължина вчера с резултат от 5.28 сек.

Източник: bgathletic.com

Снимка: Александър Стоянов, Touchline BG

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker