Ботев ПловдивДюшФутбол

Невероятен жест от страна на Ботев, “канарчетата” с минимален аванс срещу ДИТ

Ботев победи с 2:1 софийския ДИТ в първи осминафинал от Републиканското първенство при набор 99. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в “Коматево” и бе изгледан от над 300 зрители. Головете за “канарчетата” реализираха Мартин Татаров и Сонер Полат през първата част.

Двубоят стартира с 20-минутно закъснение, тъй като гостите от София не бяха взели личните карти на футболистите си. По правилника на БФС в мачове от Републиканското първенство, освен картотеките за вътрешния шампионат, отборите трябва да представят лични карти или актове за раждане на състезателите си. Гостите бяха в нарушение на правилника и от това следваха два варианта – да бъде присъдена служебна победа с 3:0 за Ботев или “сините” да изиграят целия двубой със 7 човека. Вторият вариант категорично бе отхвърлен и делегатът на срещата трябваше да присъди служебна победа за “канарите”. В този момент обаче от щаба на гостите впрегнаха всичките си усилия и след множество обаждания до БФС и разговори с “жълто-черното” ръководство, в лицето на директора на школата Николай Киров и изпълнителния директор Тервел Златев, ботевистите решиха да подходят джентълменски и дадоха своето съгласие срещата да започне.

В първите 10 минути двата отбора подходиха предпазливо, като играта се водеше предимно между двете наказателни полета. В 12-ата минута играч в “синьо” изкочи сам срещу Симеон Симеонов и шутира, но стражът на “канарчетата” се намеси отлично и спаси. В ответната атака Сонер Полат направи отличен индивидуален пробив и центрира към Мартин Татаров, който с глава прати топката в мрежата на гостите за 1:0. 2 минути по-късно момчетата на Румен Байрев изпълниха заучено свободен удар, след който Сонер Полат се озова на добра позиция, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер. След ъгловия удар Валентин Стоичков бе на добра позиция и стреля с глава, но неточно.

В 25-ата минута Божидар Софков пробва далечен удар, но опитът му бе неуспешен. 2 минути по-късно Софков пусна извеждащ пас зад гърба на защитата към Сонер Полат и крилото на “канарчетата” порази вратаря на гостите, правейки резултата 2:0. В 33-ата минута софиянци имаха добро положение да намалят преднината на пловдивчани, след като топката бе изсипана към наказателното поле на Ботев, защитата на “жълто-черните” не реагира добре и топката попадна във футболист в “синьо”, който от 7-8 метра необезпокояван стреля неточно.

Втората част стартира с изключително силен домакински натиск, а гостите много рядко преминаваха централната линия на терена. Още в първите секунди след почивката Пламен Упинов стреля мощно от границата на наказателното поле, а топката се отклони от напречната греда и излезе в аут. В 40-ата минута Мартин Татаров остана очи в очи със стража на ДИТ и шутира, но топката премина покрай гредата. В 47-ата минута Здравко Жилов навързя няколко футболисти в “синьо” и отправи топовен шут от границата на наказателното поле, топката рикошира леко от тялото на защитник и се удари в горната греда на вратата на ДИТ. 3 минути по-късно, по подобие на първото попадение на Ботев, Сонер Полат центрира към Мартин Татаров, който засече топката с глава, но тя мина на сантиметри над напречния стълб.

В 53-ата минута Мартин Татаров отново остана сам срещу вратаря на ДИТ, но ударът му бе слаб и не затрудни стража. 4 минути по-късно футболист на ДИТ проби опасно ло дясното крило, навлезе в наказателното поле и шутира, а топката профуча на сантиметри от вратата на Ботев. В 60-ата минута, абсолютно нелогично на фона на показаното от двата отбора през второто полувреме, гостите намалиха резултата. Топката бе върната към вратаря Симеон Симеонов, който се опита да я изчисти, но тя рикошира във футболист в “синьо” и се насочи към опразнената “жълто-черна” врата. Валентин Стоичков се хвърли самопожертвователно и изчисти топката пред голлинията, но според съдийската бригада тя бе влязла с целия си обем във вратата на “канарчетата” и резултатът бе намален – 2:1. 4 минути преди края на срещата ботевистите направиха поредния си феноменален пропуск, след като Сонер Полат остана сам срещу вратаря на ДИТ, но ударът му прати топката покрай десния страничен стълб.

По този начин ботевистите оставиха интригата жива и четвъртфиналистът ще бъде решен след втората среща. Реваншът е на 10 юни от 18:00ч. на базата на ДИТ в “Драгалевци”.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker