Локомотив ПловдивТопФутбол

На “Лаута” стартират работа по Централната трибуна в началото на 2024г.?

Строителството на стадион “Локомотив” продължава да напредва, като в момента тече работа по поставянето на металната конструкция на “Южната” трибуна.

profittips-the best football tips

Здраво се работи и по трибуна “Спортклуб”, където вече бе налята с бетон фундаментната плоча. Там предстои да се извършват още няколко стъпки преди да се стигне до Кота 0.

Остава обаче големия въпрос, а именно кога ще се започне работа и по последната и най-сложна трибуна, с която комплексът в парк “Лаута” ще получи четвърта категория на УЕФА?

За да се пристъпи към работа на централния сектор на стадион “Локомотив” трябва да бъде пусната нова обществена поръчка за избор на фирма изпълнител. Фирма “Рудин”, която в момента строи останалите три трибуни има поет ангажимент само за тях.

Разбира се при нова поръчка не е никак изключено, отново старозагорската фирма да бъде победител и да завърши цялото съоръжение.

profittips-the best football tips

В новата обществена поръчка ще бъде включено и облагородяването или т.н вертикална планировка, която е нужна за да изглежда новият комплекс “Локомотив” много по привлекателно и внушително, научи още TribunaPlovdiv.bg.

Една нова обществена поръчка за избор на изпълнител ще отнеме между 3 и 6 месеца. Разбира се все още не е ясно, дали Централната трибуна или вертикалната планировка ще бъде изпълнена първоначално.

profittips-the best football tips

Ако средствата, които бяха отпуснати на Общински съвет са достатъчни, то най-реалистичния вариант, в който може да се започне работа по Централната трибуна е в началото на новата 2024 година.
Голямата цел пред “смърфовете” по всяка вероятност ще бъде комплексът да има уникален и завършен европейски вид за 100 годишнината на клуба през 2026 година.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker