Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

На Колежа им трябва човек с желязна ръка

По всичко изглежда, че дните на Станимир Стоилов в Ботев Пд са преброени, пише “7 дни спорт”.

Наставникът на пловдивчани се провали тотално в мисията си да направи Канарите голям отбор. Да, Мъри беше посрещнат едва ли не като месия в Пловдив. На Колежа заложиха на името, на марката, която направи Левски фактор в Европа преди няколко години. Треньорът има отлична визитка, и на този етап, точно успехите в миналото му, вършат огромна работа. Само че тук има едно голямо но – само с успехи от миналото и на стари лаври не се лежи. Мъри го разбра и сега ще трябва да си понесе последствията.

Тук обаче идва един много по-важен въпрос. Кой ще бъде следващият избор на Ботев Пд и на ръководството в лицето на Цветан Василев. Назначаването на Мъри преди година беше интересен ход, като се целеше именно популярността на Стоилов да свърши работа, да, ама не. На Ботев му трябва нещо друго, трябва му треньор с желязна ръка, който да овладее съблекалнята и да вземе страха на играчите. От новия наставник ще се иска да стресне мардите в жълто, които на този етап само се разхождат.

В момента слуховете на Колежа са, че няколко от футболистите на Ботев умишлено бойкотират треньора, недоволни от нещо. Тези, които влизат пък, очевидно не искат да играят или пък нямат класа. От новия треньор ще се иска да посъбуди тези футболисти и да ги накара да заиграят. Защото е наистина странно как този отбор играеше наистина добре и впечатляваше, а в момента е една развалина, която не може да победи разпасаните команди Любимец и Пирин ГД.

Личният проблем на Станимир Стоилов също не е за подценяване. Мъри за пореден път показа, че не се учи от старите грешки, даже напротив – допуска ги отново и отново. По същия начин, по който се провали в Левски, той го направи и в Литекс, а сега историята се потретва и в Ботев Пд. Същото важи и за престоя му в Кипър, когато водеше Анортозис. Стоилов има рядката способност да си смята, че е измислил футболът и рядко търпи чуждо мнение. Не само че не иска да мисли над него, ами дори и не го изслушва. Твърдоглавието на Стоилов е напът да го погуби и да му затвори всякакви врати. Защото рано или късно Мъри ще трябва да си търси работа, ама май няма кой да го вземе. Визитката върши работа до един момент, ама до кой точно. Като погледнем тази на Стоилов, то успехите в нея са с доста задна дата – 2006/07. От тогава минаха 6 години, а броенето продължава. Така че с подобни 7 сухи сезона, Стоилов може да кандидатства единствено за работа в родния си клуб Хасково.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker