Ботев ПловдивФутбол

Ботев отново е на 1/4 финал за Купата! Елиминира Славия под силен снеговалеж

Отборът на Ботев (Пловдив) записа изключително важна победа над тима на Славия (София) в мач от 1/8 финалите за Купата на България, проведен в тежки метеорологични условия.

Ферарио Спасов бе изправен пред голям проблем, след като няколко часа преди мача стана ясно, че най-добрият защитник на “жълто-черните” Кристиан Димитров е повален от вирус и няма да може да вземе участие в двубоя. Това обаче не развали плановете на ”канарчетата” да си тръгнат с победа от София.

Двете попадения за тях паднаха след голове на Тодор Неделев, а влезлият като резерва за Славия Калоян Кръстев намали на 2:1. През втората част не падна попадение, въпреки силната игра на ”белите” и така Ботев си тръгна с билет за 1/4 финалите.


Ботев и Славия се срещат често в надпреварата, която “канарчетата” спечелиха за последно през 2017 година, а “белите” през 2018-а. По пътя към трофея най-старият столичен клуб елиминира на полуфиналите именно Ботев след скандално съдийство на “Овча купел” и оттогава пловдивчани жадуват за реванш.

“Канарчетата” са най-постоянният отбор в надпреварата в последните три години, като записаха титла, полуфинал и финал за този период.

Славия има по-добър баланс в преките двубои. От 20 мача “белите” са записали 11 победи и 4 равенства, а загубите им са само 5. Головата разлика също е в полза на Славия – 35:25. Когато става дума за елиминации в мачове на разменено домакинство, съперниците имат по два крайна успеха.

За актуална информация обновявайте сайта TribunaPlovdiv.bg на всеки 4 минути!

Начало на двубоя!

ГОООЛ! Ботев открива резултата още в 3-ата минута след гол на Тодор Неделев!
Гостите от Пловдив повеждат в резултата още в 3-ата минута на срещата. Костадин Ничев намери много добре Марин на левия фланг, който веднага върна към Тодор Неделев в наказателнтоо поле, а за звездата на “канарчетата” не остана нищо друго освен да насочи топката с левия крак в мрежата за 1:0.

В 8-ата минута добра атака на Славия завърши с пробив на Янис Карабельов, който елиминира по много добър начин защитник на “канарчетата”, но последвалото центриране бе разочароващо.

След 10-ина минути игра може да се каже, че “жълто-черните” се приспособиха по-добре към тежките условия за игра и владеят инициатива в двубоя до момента.

В 13-ата минута играч на домакините отправи далечен удар към вратата на Ботев Пловдив, който обаче не затрудни Янко Георгиев, въпреки че вратарят на гостите овладява топката при втория опит.

В последните няколко минути играчите на “белите” опитват да натиснат своя съперник, но така и не успяват да стигнат до чисто положение.

В 19-ата минута Галин Иванов центрира в наказателното поле към Радослав Кирилов, който стреля, но високо над вратата.

В 22-ата минута Джонатан Перейра центрира към Неделев, който стреля в страни от целта.

ГОООЛ! Тодор Неделев вкарва втория си гол в мача и прави резултата 2:0 за Ботев!
Ботев поведе на Славия с 2:0 в 27-ата минута, след като Тодор Неделев вкара втория си гол в мача. След много добра атака на “канарчетата”, Неделев бе изведен зад гърба на защитата и останал очи в очи с Георги Георгиев не сбърка.

До края на първата част нямаше опасни положения пред двете врати и така полувремето завърши с предина на ”жълто-черните” от 2:0.

Начало на втората част!

Четири минути след началото на втората част, Георги Йомов имаше шанс да намали, но Лазар Марин изби кълбото.

Старши-треньорът на Славия Златомир Загорчич замени Илиан Мицански за сметка на Калоян Кръстев.

В 54-ата Станислав Шопов си изкара глупав жълт картон след като изрита топката от ръцете на футболист на домакините.

ГОООЛ! Калоян Кръстев намаля резултата!

В 61-ата младият Калоян Кръстев се възползва с добро пласиране от паса на Галин Иванов и отбеляза във вратата на Янко Георгиев.

Последваха трудни минути за момчетата на Ферарио Спасов, които някак не успяваха да изнесат топката продължително в противниковата половина.

В 75-ата Фернандо Виана имаше страхотно положение от точката на дузпата да реши двубоя, но стреля в ръцете на Георги Георгиев. Три минути преди това, Димитър Пиргов получи официално предупреждение.

Десет минути преди последния съдийски сигнал, Янко Георгиев се отчете с много важно спасяване, с което остави Ботев в лидерска позиция.

Тодор Неделев бе заменен от Марко Перван в 85-ата минута, като по този начин Ферарио Спасов опита да заздрави допълнително халфовата линия на гостите. Димитър Тонев пък замени Джонатан Перейра.

В 93-ата, минута преди края на добавеното време, Славия изравни, но попадението бе отменено заради засада.

Така Ботев се класира за 1/4 финалите за Купата на България след победа с 2:1 над Славия.

Стартовите състави на двата отбора:

Славия: 13. Георги Георгиев, 4. Петър Патев, 15. Емил Виячки, 55. Андреа Христов, 19. Димитър Велковски, 10. Янис Карабельов, 38. Милен Гамаков, 35. Георги Йомов, 11. Радослав Кирилов, 33. Галин Иванов, 22. Илиан Мицански

Старши треньор: Златомир Загорчич

Ботев Пд: 1. Янко Георгиев, 28. Филип Филипов, 25. Станислав Работов, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 6. Костадин Ничев, 2. Джонатан Перейра, 17. Лъчезар Балтанов, 8. Тодор Неделев, 14. Станислав Шопов, 10. Антонио Вутов

Старши треньор: Ферарио Спасов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker