Ботев ПловдивФутбол

Национал поиска 15 000 лева заплата от Ботев (Пловдив)

 Ръководството на Ботев (Пд) ще направи всичко възможно в най-кратки срокове да финализира преговорите за новия договор на национала Йордан ХристовНастоящият контракт на 30-годишния футболист изтича на 30 юни тази година. Христов, който е един от най-големите любимци на феновете, вече има право да преговаря с други клубове и евентуално да парафира предварителен договор с появил се кандидат за подписа му. Според запознати обаче вторият капитан на Ботев (Пд) желае да продължи да играе за „жълто-черните“. Преговорите между Ботев (Пд) и играча вече са стартирали. Спортно-техническият щаб начело с треньора Станимир Стоилов искат да задържат Христов в тима, защото десният бек е много важна фигура в схемата на специалиста. По информация на „7 дни спорт” националът е предявил претенции за 15 000 лева месечна заплата в новия си договор.

Не е тайна, че Христов, въпреки огромните си заслуги за просперитета на Ботев (Пд), в момента е сред най-нископлатените футболисти при „жълто-черните“. Сърцатият играч прибира месечно възнаграждение, което е между 4000 и 4500 лв. Доста от чужденците в тима пък получават в пъти повече от него, макар и да не са постоянни в изявите си. Очакванията са, че ръководителите ще оценят подобаващо достигналия до националния отбор футболист и ще удовлетворят финансовите му изисквания или максимално ще се доближат до тях.

Христов акостира в Ботев (Пд), когато отборът започна похода си в „Б” група и оттогава се превърна в един от най-важните играчи. В Ботев дори го преквалифицираха от десен офанзивен халф в десен бек, като на тази позиция той вече е може би най-добрият у нас. Съвсем скоро вероятно двете страни ще си стиснат ръцете и Христов ще преподпише договора си с клуба.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker