Локомотив ПловдивФутбол

Наско Узунов: Локомотив ще обжалва наказанието на Молдованов

“За опит за удар към длъжностно лице, на основание чл.23, ал.2, б.Е от ДП, ДК наказва Диян Георгиев Молдованов състезател на ПФК „Локомотив” гр. Пловдив със ССП за 8 срещи и глоба в размер на 3000 лв.” Това е част от наказанието на Диян Молдованов след мача с Черно море. Защитникът е наказан и с още 2 мача лишаване от състезателни права и 5 000 лева глоба. Общото му наказание е от 10 мача и 8 000 лева глоба.

Потърсихме един от шефовете на пловдивчани Наско Узунов за коментар на това решение на ДК и как ще реагира Локомотив.

„Ще обжалваме това решение, категоричен е Узунов. Не си спомням през последните години да е имало такова решение. Още повече, че стълкновение между състезател и длъжностно лице в случая не е имало. Не знам как се получават две много тежки наказания за едно и също деяние. Червеният картон го получи заради деянието, което извърши. Нахлу на терена, казал е някакви неприлични думи на съдията, за самото си деяние получи червен картон. Нито е имало удар, нито е имало стълкновение със съдията. Той не можа да достигне до съдийската бригада. Естествено, че ще подадем жалба. Ще обжалваме самото наказание, но ще видим докъде ще стигнем.”

Що се отнася до голямата парична глоба на Деян Молдованов, Атанас Узунов е на мнение, че такава е наредбата и ще трябва да се платят тези пари на БФС

„Спрямо дисциплинарния правилник наказанието за това деяние е 5 000 лева и ние го приемаме съвсем нормално. След като такива са разпоредбите на футболния съюз, то ние трябва да се съобразяваме с тях. Както самите състезатели, така и ръководствата на футболните клубове.”

Молдованов е титулярен централен защитник на Локомотив и липсата му на терена може да се усети още на предстоящия мач с Ботев за Купата.

„Диян е един от основните ни футболисти, категоричен е Узунов. Ще ни липсва. Не знам какъв е аршина на Дисциплинарната комисия? Много пъти сме си задавали този въпрос, много пъти сме разговаряли с тях. Ако от Левски твърдят, че има двоен аршин при налагането на наказания, то значи ние ще се повторим с тях. Не искам да повтарям думите на колегите тогава.”

Какви са очакванията на Наско Узунов за реванша с Ботев, след като първият мач завърши 1:1?

„Надявам се да се представим достойно, надявам се, момчетата ще бъдат момчетата ще бъдат мобилизирани, каквото им беше обещано днес си го получиха. Надявам се, че ще продължим.“

Относно информациите, че клубът скоро ще има нов собственик, Наско Узунов каза: „Имаме много разговори и срещи, все още нещата не се получават. Дали ще са 5 дни, 20 дни, знаете, че по Коледа се случват чудеса. Надяваме се това чудо да стане и в Локомотив Пд.“

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker