Ботев ПловдивТопФутбол

Напрежение заради “Колежа”! Архитектът на стадион “Христо Ботев” поиска извинение от Зико

Главният проектант на стадион “Христо Ботев” aрх. Георги Савов написа отворено писмо до пловдивчани, до феновете на Ботев и до кмета на Пловдив Здравко Димитров.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми Пловдивчани

Уважаеми фенове на ФК “Ботев“ – Пловдив

Уважаеми г-н Кмет

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

От името на проектантския колектив, който ръководя, изразявам нашето огорчение от тиражираните в медиите твърдения, че ние сме виновни за “закъснението“ на строителните работи по стадион “Христо Ботев“.

Огорчението е още по-силно и от намеците, че ще търсим плащания за нещо, което сме правили преди, т.е. дублираме проектите.

Категорично не приемаме тези необосновани обвинения, тъй като са изцяло неверни и уронват нашето достойнство като личности и специалисти. Чрез тях волно или неволно се изкривяват реалните обстоятелства и причини за начина, по който се развива проекта по реализация на първия етап на стадион “Ботев“.

tribunasofia

Обръщаме внимание, че до момента /почти година/ работим по преработката на проекта без договор, без заплащане, изцяло за наша сметка и отговорност. Независимо от това нито за момент не сме оставяли строителството да спре поради липса на актуализирани проектни решения, като даваме необходимите указания на обекта в рамките на авторския надзор, който упражняваме.

Но има действия, които трябва да се извършат и решения, които трябва да се вземат, а те са изцяло в правомощията и компетенцията на собственика – община Пловдив.

Именно община Пловдив трябва да поднови и актуализира всички съгласувателни процедури и предварителни договори с експлоатационните дружества. Общината трябва да актуализира и завери в експлоатационните дружества визата за проектиране. Общината трябва да определи постоянен екип по управление и координация на проекта от страна на Възложителя, както и много други съгласувателни и организационни работи, свързани с лицензиране на съоръжението и въвеждането му в експлоатация.

Без да се направи това от Възложителя – община Пловдив, не е възможно да се завършат преработките, а строителството да върви по начина, по който всички очакваме.

bet365
Уважаеми г-н Кмете,

Утре ще присъствам на срещата обявена от Вас, но не като виновна и неизправна страна, а като ръководител на проектантския екип, който благодарение единствено на своя ентусиазъм прави всичко възможно да се реализира проекта в рамките на обективните ограничения – финансови, времеви и други. Моля да си направите необходимите проучвания и проверки, като се надявам да получа Вашите извинения за необоснованите упреци към нас.

Към всички пловдивчани и фенове на Ботев отправяме пожелания за светли празници и ви уверяваме, че ще направим всичко възможно в рамките на законовите и нормативни изисквания за успешното реализиране на първия етап от строителството на стадион Ботев.

Главен проектант на стадион “Хр. Ботев“

aрх. Георги Савов

50 лева [БЕЗ ПРЕВЪРТАНЕ] – Начален бонус от bwin

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker