Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Мъри, ти знаеш ли какво значи да даваш по половин заплата, за да гледаш Ботев?

Снощи нарочно не писах нищо след постната откъм футболни достойнства, качества, игра, желание за игра, себераздаване и воля за победа продукция, която предложиха на “Георги Аспарухов“ възпитаниците на Станимир Стоилов. Предпочетох да не пиша и коментирам, защото нямах сили. От яд, от мъка ако щете.

Но тази сутрин едно мнение във Фейсбук на мой добър приятел: “Може ли да имаш готов отбор, играчи, които си искал и си купил, а да излизаш с резервите, олигофрен? Срам нямаш ли от хората, които хвърлиха по половин заплата за трето ходене в София за десет дни?“, ме накара да напиша нещичко.

Колкото и да си велик треньор, г-н Стоилов, все пак живееш в България и би следвало поне да си чувал, че хората работят за по 500-600 лева месечно (в най-добрия случай). Не работят както тебе за по 35 000 лева. Щото едно ходене до София, колкото и да се свиваш, ти коства минимум 50 лева. Да не говорим, че има доста момчета, които изтеглиха заеми, за да подкрепят теб и отбора в Европа и още връщат тези 1000 лева, които са взели, за да са близо до вас.

Ама съм сигурен, че този елементарен въпрос: “Какво ли коства на феновете, за да са с нас при гостуванията?“, никога не е задаван – дори и на ум – от тебе! Никога, никога, никога!

Нека се разбере едно важно нещо: никой не иска Ботев само да печели и ниже победа след победа. Но, дори и когато пада, нека да има малко желание за игра и непримиримост към негативния резултат. Ти си човекът, който дава наставленията край тъчлинията, ти си този, който им говори в съблекалнята, ти си този, който трябва да им вдъхне увереност. Ти си треньор бе, по дяволите! и ти водиш мачовете. Твоята работа е тази, а работата и по-точно – приятното удоволствие, което носи подкрепата от страна на феновете – оставяте на тях. Щото те са там заради вас – футболисти и треньорско ръководство – Вие сте отбора!

И второто важно нещо е следното: това е отборът, любимият отбор, на привържениците. Не си мислете, че когато са ядосани от загубата, правят това с някаква нарочна цел. Не е никак лесно да знаеш от какво си се лишил, за да отидеш на гостуване, да дадеш максимума от себе си на трибуните и да гледаш жалкото кретане на играчите долу на терена, гарнирано с безсилието на треньорското ръководство на резервната скамейка.

А и чат-пат си задавай въпроса (поне докато си треньор на Ботев, но този въпрос е валиден и за запалянковците на останалите отбори у нас), който поставих в по-горните редове. Защото подкрепата на привържениците на Ботев не е даденост. Знам и твоя отговор: “Ми те не са длъжни да ходят“. Ама спомни си как ми се оплакваше, когато Трибуна “Изток“ вече беше разрушена и как било лошо, защото имало по-малко хора на стадиона (за “Христо Ботев“ говорим) и така се губела атмосферата там. Нищо, че не е по въпроса с гостуванията – все за феновете с малките заплати става дума.11111

Или пък 35-те каймета ката месец карат да се забравя “удобно“… аз поне не знам отговора на това мое питане. Просто защото не получавам такава заплата, която вижда се – отива за нищо… но това е тема на друг разговор, бил той задочен или явен.

Ивайло Атанасов/Plovdivlive.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв> 

Подобни

3 Коментара

  1. А МИ КАКТО НЯМА ТЕ ПАРИ КОЙ ВИ КАРА ДА ХОДИ ТЕ НА СИЛА А ТУК В ПЛОВДИВ ИМА МЕ ПАРИ ДА БРЪМЧИМ С КОЛИТЕ НА РАБОТА 1 МЕСЕЦ А ЗА МАЧОВЕТЕ НЯМА МЕ ПАРИ СРАМ МЕ Е ОТ ВАС ВЕДНЪЖ СМЕ ПАДНАЛИ И ПОЧНАХМЕ ДА МУЧИМ КАТО КРАВИ ИЛИ ПОДКРЕПЯЙ ЛЮБИМИЯ ОТБОР ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ИДВАЙ НА СТАДИОНА В ДОБРО ИЛИ ЛОШО ЗА ОТБОРА :(

    1. бавно, но славно разкривате истинската си същност на ревльовци каито искат само да побеждават (от комплекса на вечния губещ) и все ревете като ви изпраскат както ще стане и на Ллаута :)) колкото до Мърльо – дано си остане ваш трненьор защото много ни радва :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker