Ботев ПловдивФутбол

Мъри: Налага се футболистите да играят на откровени ливади

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов сподели идеята си как да се оправят всички терени на отборите от професионалния футбол, пише “Меридиан Мач”.

“Напълно възможно е например 300 000 лв, които даден клуб прибира от тв права, да отиват директно за ремонт на терена и осветление на стадиона. Така до 1-2 години няма да има отбор с лош терен в “А” група”, казва Мъри. “Не трябва парите от тв правата да захранват отделни джобове, а след това да се използват за други неща. От 10 години говоря за тези терени. Ако искаме футболът да се развива, трябва да имаме хубави терени. Видяхте какъв мач стана в Разград между Лудогорец и Литекс.

И при най-добро желание такъв в “Надежда” не може да се получи заради скапания терен, който убива желанието на футболистите. Не мога да правя революция или протести, но поне си казвам мнението. Според мен е неприемливо едни собственици да хвърлят милиони за бази, а други да не дават нито лев.

Принуждават футболистите да играят на откровени ливади, а оттам страда и футбола. Като не им се дават пари, тези от тв правата да отиват директно за тази цел. Не ме разбирайте погрешно – не казвам, че ако бяхме играли на “килим” от световна класа пак нямаше да загубим от Локо (Сф). Боря се за по-голямата цел – в България да има терени, на които да може да се играе нормален футбол, това е. Надявам се БФС да започне реално да лицензира клубовете”, казва Стоилов.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker