Ботев ПловдивФутбол

“Музикаутор” скочи на Община Пловдив заради откриването на “Колежа”

“Музикаутор”, която е организация на автори и музикални издатели за управление на авторски права скочи много сериозно на Община Пловдив, заради концерта, който е организиран от нея по случай откриването на стадион “Христо Ботев”.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

“Поредно музикално събитие, организирано от Община Пловдив, е планирано да се проведе, без да бъдат уредени авторските права, каквито са изискванията на Закона за авторското право и сродните му права.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

На пресконференция с участието на г-н Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, бе анонсирано празничното откриване на стадион “Христо Ботев“. Спортното съоръжение е собственост на Община Пловдив, а за ремонта му са разходвани над 45 милиона лева публични средства. Програмата за неговото откриване включва и концерт зад Южната трибуна.

tribunasofia

В нарушение на закона Община Пловдив няма разрешение за публичното използване на музиката в това събитие, което следва да бъде издадено от “Музикаутор” в качеството му на организация за колективно управление на права.
Неизпълнението на законовите изисквания вече е практика за общинската администрация и се отнася за огромен брой събития, организирани от нея. Сдружението на автори, композитори и музикални издатели многократно е изпращало уведомителни писма до общината и до “Фондация Пловдив 2019“ за законовата необходимост авторските права за публичното използване на музиката да бъдат предварително и писмено уредени с правоносителите, но до момента среща единствено незаинтересованост и неглижиране на въпроса.
bet365
“Изправени сме пред абсурдната ситуация орган на изпълнителната власт, който отговаря за провеждането и спазването на държавната политика на местно ниво и отгоре на това има вменени контролни функции по спазването на Закона за авторското право и сродните му права, да е нарушител на същия закон“, подчерта изпълнителният директор на “Музикаутор” Иван Димитров.
Той посочи още, че “Музикаутор” ще продължи да отстоява правата на авторите на интелектуален труд, а тяхното гарантиране е основа за формирането на ценностната система на бъдещите поколения и необходима стъпка в отключването на потенциала на културната сфера”.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker