ПловдивчаниТенис

Мико с нов впечатляващ успех през тази година

Пловдивският тенисист Димитър Кузманов – Мико записа 49-ата си победа за 2017 година. Асът на ТК Локомотив Пловдив направи това във втория кръг от квалификациите на турнира от сериите “Чалънджър” в Сантяго де Чили, който е с награден фонд 50 000 долара.

Мико е поставен под №2 в основната схема на пресявките и почиваше в първия кръг. След това той елиминира Фабрицио Нейс (Бразилия) със 7:6(4), 7:5, като мачът продължи 2.16 часа.

Бразилецът сега е без рейтинг но в кариерата си е спечелил 119 000 от наградни фондове.

Най-много адреналин в двубоя имаше в 10-ия гейм на втория сет. Кузманов изоставаше с 15:40, но стигна до равенство. После отрази още две възможности за пробив, за да изравни геймовете на 5:5. Последва пробив на нула и въпреки упоритата съпротивата на Нейс, нашето момче спечели подаването си за 7:5.

За влизане в основната схема Кузманов ще играе в късния следобед днес срещу 20-годишния Алехандро Табило (Чили). Той е №663 в световната ранглиста, роден е в Торонто, но живее във Флорида.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker