Ботев ПловдивТопФутбол

Мертенс: Предвид качеството на нашия отбор, задължително трябва да сме в Топ 3

Дилан Мертенс е на 26 години и е от Нидерландия. През миналото лято Ботев го привлече, заплащайки за него трансферна сума – нещо, което не се бе случвало отдавна. Той играе в халфовата линия на отбора и на него се разчита много. Ето какво сподели Дилан специално за бюлетин “Канарче”:

– Здравей, Дилан! Идваш от Нидерландия– известна с вятърните си мелници, лалетата, сиренето Гауда, но и с великолепните си футболисти. Приключение ли е за футболист от Нидерландия да играе в България? Какви бяха първите тивпечатления?

Не мога да отлича нещо специално, защото всъщност всичко тук е различно от моята страна, но след време се свиква и успяваш да откриеш своя ритъм. На мен много ми помага и фактът, че съм тук със семейството си.

– Какво е мнението ти за българските футболисти и каква е най-голямата разлика снидерландските?

Според мен основната разлика е в тренировките. При нас те започват от ранна възраст и са много комплексни. В резултат на доброто обучение се създават и изключително добри футболисти. Разбира се, в България също имате много добри играчи.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Ти си от Амстердам – един световноизвестен град. Разкажи ни повече за семейството си, детството и как се влюбивъв футболнатаигра?

Да, семейството ми е с корени от Амстердам. Там съм роден и аз, там премина и детството ми. В Амстердам уличният футбол е много популярен и има много добри играчи. Това беше началото – футбол на улицата. Започнах да тренирам много малък – от 5 годишен и от този момент винаги съм обичал футбола.

– Каква е футболната ти мечта и мислиш ли, че можеш да я осъществиш в Ботев?

Разбира се, искам да спечеля трофей – купа, шампионска титла или пък да играя в Европейските клубни турнири. Вярвам, че това е напълно възможно с Ботев.

– Какво мислиш за града и имаш ли си любимомясто тук?

Мисля, че Пловдив е хубав град. Тук има всичко, а аз вече имам няколко любими места, където може да се хапне вкусна храна.

tribunasofia

– Имаш фантастично семейство, което присъства на много от мачовете на Ботев. Какво мислят те за българското типредизвикателство?

Наистина имам прекрасно семейство и те означават всичко за мен. Те напълно ме подкрепят в избора, който направих, и това е най-хубавото чувство за мен.

– Играеш в сърцето на полузащитата – една изключително важна позиция във всеки отбор. Кои са силните ти качества?

Да, така е. Всъщност аз съм атакуващ полузащитник, но в момента играя предимно като дефанзивен халф, което беше известна промяна за мен. Смятам, че силата ми е предимно в играта с топката, но вярвам, че съм достатъчно добър и в отнемането ѝ.

– А в коя област би желал да се усъвършенстваш?

Естествено искам да имам по-сериозен принос що се отнася до голове и асистенции, но това невинаги е толкова лесно, когато си с дефанзивни функции на терена. Но аз се опитвам да се приспособя.

– Вече говорихме за българските футболисти,но как оценяваш феновете в България? И особено привърженицитенаБотев?

Мисля, че те наистина живеят и се вълнуват за клуба и това е прекрасно.

– Феновете на Ботев са много отдадени, но и твърде взискателни. След изключително силното ти начало в Ботев, а може би точно заради него, част от тях считат, че имаше известен спад във формата ти в последните мачове преди паузата. Съгласен ли си с подобно мнение и като цяло какъв е твоят начин за поддържане на високо ниво?

-Понякога феновете се фокусират твърде много върху определено отиграване или даден несполучлив мач. Бих се съгласил, че в някои от мачовете през изминалия полусезон не успях да достигна потенциала си, но и това се случва нерядко с футболистите. Човешко същество съм и понякога допускам грешки, но тренирам изключително здраво и съм убеден, че мога да допринеса за успехите на отбора. Ще покажа това в следващите мачове. Приемам големите очаквания на феновете и като комплимент, понеже явно ме приемат за добър играч.

bet365
– В момента Ботев е твърде мултинационален отбор. Как би описал атмосферата в тима и кои са най- близките ти приятели?

Наистина е така. В отбора сме доста момчета от различни националности, но атмосферата е чудесна. Лично аз се разбирам добре с всички, но, разбира се, с някои съм по-близък.

– Вече добре познаваш българския футбол и конкурентните отбори.На кое място смяташ, че ще завърши Ботев в края на сезона?

Ще дадем всичко от себе си за възможно най-предното класиране, но имайки предвид качеството на нашия отбор, мисля че задължително трябва да сме в топ 3.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker