Коронавирусът и футболаПърва ЛигаТопФутбол

Без игра с глава, преобличане в колата и други драконовски мерки за тренировките в България (вижте ги)

Медицинската комисия предложи изключително стриктни мерки, които футболните ни клубове ще трябва да изпълняват при тренировките и при евентуалното подновяване на шампионата в България.

Ето пълният списък с препоръките на медицинската комисия към БФС:

– Провеждане на PCR-тестове на всички футболисти три дни преди стартиране на организираните групови тренировки.

– Провеждане на извънреден задължителен периодичен преглед в клинична лаборатория със задължителен CPR, рентгенография на бял дроб и консултация с интернист ТРИ дни преди стартиране на контактни тренировки. Бланките за извършените прегледи следва да бъдат предоставени на дежурния делегат и лекар непосредствено преди старта на футболен мач заедно с картотеките на футболистите.

– Играчи без контакт с COVID 19 тренират без ограничения;

– Играч с контакт с COVID 19, асимптоматичен и с отрицателен PCR тренира;

– Играч с контакт с COVID 19, с леки симптоми, не тренира и минава преглед след седмица;

– Играчи с активна инфекция (IgM+), CPR положителни, независимо дали са асимпотоматични или симптоматични се поставят под карантина и не тренират.

– Ежедневно измерване на температурата с безконтактен термометър преди тренировъчни занимания.

– Спазване на стрикна хигиена, вкл. дезинфекция на съблекални и затворени помещения преди и след тренировка, след тренировка – миене на ръце (в продължение на 20 секунди и с правилна техника), както и спазване на 5 метра разстояние между отделните футболисти.

– Забранява се споределянето на бутилки и спортна екипировка.

– Футболистите следва да пристигат на тренировка със собствени автомобили и облечени в състезателен екип. След заниманието съблекалните не следва да се ползват за къпане.

– По време на тренировката топката трябва да се докосва само с крак, като задължително се избягват докосвания с ръце и с глава по време на първия микроцикъл (една седмица).

– По време на тренировката се препоръчва присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб; представителите на медицинския екип следва да бъдат оборудвани със защитни маски, ръкавици и шлемове, а на служителите над 60-годишна възраст се препоръчва да нямат никакъв контакт с футболистите и да поддържат дистанция от поне 7 метра.

– Препоръчва се създаване и поддържане на присъствен журнал за всички лица, участващи в тренировъчния процес.

2. Възстановяване на състезателния процес

– В деня преди мача всеки състезател от групата плюс членовете на спортно-техническия щаб трябва да премине бърз тест за антитела. Документацията задължително следва да бъде съхранявана от клубния лекар заедно с цялата документация, свързана с COVID 19.

– Медицинската комисия препоръчва регламентирани прекъсвания за почивка на 30-ата и 75-ата минути на двубоите, както и обмисляне на вариант с позволяване на допълнителни смени.

– Техническите конференции преди мачове, както и пресконференциите преди и след тях, следва да се провеждат на открито пространство и със задължително носене на маски.

– Медицинските екипи за спешна помощ следва да бъдат належно екипирани.

– Бройката на децата, гонещи топката, следва да бъде отимизирана, а децата да носят ръкавици и маски.

– На футболистите се забраняват ръкостискания и прочее поздрави, както и размяната на фланелки.

– На съдиите се препоръчва да спазват същите изисквания, които касаят и състезателите.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

1000 лв. начален онлайн казино бонус от efbet! Депозирай лесно и удобно вече и през EasyPay и Cashterminal

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg