Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Мартин Камбуров: Локо е трън в очите на другите, Ботев е фаворит в дербито

Нападателят на Локо Пд Мар­тин Камбуров даде интервю пред “Тема Спорт”. В него во­дачът в голмайсторската листа на А група с 12 гола говори за силно­то представяне на отбора (черно-белите са само на точка от тре­тия ЦСКА), заслугата на Констан­тин Динев, Александър Станков и още интересни теми, свързани със смърфовете. Той не пропусна да коментира и престоя си в ЦСКА

Мартине, успяхте да запазите дистанцията от три точки от третото място, където се на­мира ЦСКА. В началото на сезона обаче никой не ви броеше за кон­курент за челото. Как успяхте да вдигнете толкова нивото си само за няколко месеца?

– Още с изтеглянето на програ­мата за сезона ни бяха отписали. Предвещаваха ни сериозен крах, тъй като започвахме с Левски и ЦСКА. За съжаление на критиците ни обаче тимът премина точно като локомотив през съперници­те си и стигнахме до челото. И аз съм изненадан, че бързо успяхме да се сработим. Клубът винаги е за­служавал да се намира в първата половина. Все още държа на мне­нието, че се събирахме по телефо­на и по такситата, за да напра­вим отбор. Ситуацията беше трудна, но излязохме от нея. Раз­бира се, има още какво да подобря­ваме. Няма как с магическа пръчка да изчезнат всичките ни пробле­ми. Останалите не ни брояха за живи, но сметките им не излязоха. Мисля, че Сашо Станков изигра го­ляма роля за облика на отбора. Из­градихме стил и начин на игра много бързо. Във всеки мач треньорът успяваше да ни мотивира и да извлече максимума от потен­циала ни. Нещо, което малко специалисти могат да сторят когато футболистите се позна­ват едва от по 5-6 дни.

Какво направи той, за да може Локо да се превърне във фактор?

– Едно от нещата е, че всеки футболист знае каква  работа трябва да върши на терена. Ко­лективът също е много добър и всеки е готов да помогне на дру­гия. Това определено оказва влия­ние на играта ни. Сашо Станков определено е много качествен спе­циалист, който чете играта. Мо­же би в последно време играем по инерция. Надявам се да успеем да задържим нивото си до края на го­дината и да измъкнем необходими­те точки, за да си гарантираме място в първата седмица. “Лаута” заслужава мачо­ве с ЦСКА, Левски, Литекс, ЛудогорецЧерно море, а не с отбори от долната половина. Със сигур­ност това не е та­ванът на нашия от бор. Определено има­ме нереализиран потенциал. Все пак някои футболисти дойдоха наскоро и още не са се сработили с останали­те. Пък и вижда­те, че Лудогорец започна да показва лице­то си едва след 5-6 месе­ца, та дори и повече.

Превъзхождaтли ви останалите от­бори в челото като игрови потен­циал и класа?

– Ако изключим Литекс и Лудогорец който е най-класният отбор в А група, други­те са на нашето ниво. Трябва да прибавим към тях и Ботев Пловдив, които имат по-висок бюджет от на­шия. Изброени­те клубове имат по-голе­ми възможно­сти и мо­гат да привличат класни чужденци, които ние не можем да си позволим. Например един Люби­мец би два пъти Ботев. Така че не трябва да под­ценяваме никой. Имаме шансове да сме в четвор­ката, та дори и в тройка­та. Наистина  нашият тим е трън в очите на другите заради силното си представяне. Мисля, че ние ще имаме решаващо значение за изхода на пър­венството и битката за евротурнирите. Не мога да кажа, че диктуваме модата, но доста отбори ще се опарят от нас.

С какво те убеди Констан­тин Динев да се върнеш в Локо­мотив през лятото? Преди то­ва не успя да облечеш отново екипа на клуба по времето на Ве­селин Марешки.

– Като се върнах в България, го­ворих първо с Марешки, за да се върна в Локо Пловдив. Но човекът разбираше от футбол, колкото аз от космонавтика. Затова не ус­пяхме да се разберем. Глупости са, че съм искал много пари. Това не беше причината да не се стигне до споразумение. Докато през лятото с г-н Динев, който обича мно­го футбола, постигнах договорка. Ако трябва да бъда точен – говорихме пет минути и се разбрахме. Да не мислите, че сега взимам някакви страхотни пари? Единственият проблем да не дойда още тогава бе Марешки. Просто този човек си няма грам идея от футбол. Може за него за­платата ми да е била колосална… Няма място за сравнение между него и Динев. Единият е бил във футбола три месеца – сложен там, без да иска. За мен въобще Мареш­ки не е бил президент. Но Динев промени изключително много в клуба и го възроди. Успя да го изва­ди от положението, в ко­ето беше докаран Локо през пролетта. Ако не беше той, едва ли клубът щеше да го има в този вариант.

След сед­мица идва дерби с Бо­тев за Пловдив. Предвид нивото на отбо­рите ще може ли да си върне­те за загуба­та в първия мач през сезона?

– Те са абсолютни фаворити в дербито. На “Христо Ботев” ни победиха, тъй като не играхме добре. Но сега ще вземем мерки. Нормално е да са фаворити пре­двид това, че разполагат с по-го­лям бюджет и футболисти, които са заедно от доста време. Нор­мално е с тези пари, които разпо­лагат, да се целят високо. Засега обаче в класирането не се вижда да имат повече точки от нас, макар че тръгнаха с много фанфари. Ще се опитаме този път да ги бием.

Бе освободен от ЦСКА през лятото под претекст, че не си на нужното ниво. Сега обаче си водач в голмайсторската листа…

– Не са ме отстранявали от ЦСКА, но това е друг въпрос. Свикнал съм да ме отписват и да казват, че съм свършил с футбола. Вече толкова години слушам раз­ни специалисти да го говорят за мен не е от зна­чение. Ето сега се вижда колко “не ставам”. Радвам се, че намерих формата си от преди време и отново бележа редовно Това е и благодарение на съотбор­ниците ми. За мен не е от значе­ние толкова много голмайстор­ският приз, печелил съм го 3 пъти вече. Надявам се да помогна да за­вършим в четворката. Колкото до ЦСКА – все още имам да уреж­дам някои неща с тях. Дължат ми няколко заплати. Моите адвокати вече работят по случая. Ще се раз­бере колко точно имат да ми да­ват съвсем скоро, но не съм гово­рил с никого от “Армията”.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker