бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жени

Марица с вихрен старт в НВЛ!

Марица (Пловдив) започна защитата на шампионската си титла от женската Национална волейболна лига по възможно най-добрия начин.

В първата си среща от новия сезон Жълто-сините разгромиха с 3:0 (25:13, 25:15, 25:17)* като гости големия си съперник от последните сезони Левски (София), настоящ носител на Купа България, и могат спокойно да се чувстват като морални лауреатки на Суперкупа 2016 в случай, че мач за престижния трофей все пак не се проведе до края на календарната година.

Без каквото и да е подценяване на съперника, страши треньорът на пловдивчанки Иван Петков започна мача с обичайната си титулярна осмица. В първия гейм така и не се стигна до интрига. Гостенките бързо дръпнаха далеч напред в резултата, а накрая разпределителката Кристина Чешляр с безупречна блокада затвори частта при 25:13. Кратък отпор от страна на Левски след първото техническо прекъсване на втория гейм бе неутрализиран с дълга серия от точки за Марица при сервиси на Мария Данчева.

Петков даде възможност на втората разпределителка Йоанна Атанасова да поиграе. Това не промени статуквото на терена и пловдивчанки приключиха частта при 25:15 с успешна атака на Радосвета Тенева, която оформи актива си от този гейм на 6 точки. Надмощието на Марица продължи и в третия гейм, а шанс да поиграе получи и диагоналът Марина Ковачева.

Малко преди края момичетата на Левски опитаха отчаян щурм, но той бе само частично успешен, довеждайки до по-почетен резултат за домакините. Отново капитанката на Марица Ради Тенева бе тази, която затвори гейма с шестата си точка за 25:17.

Тя стана и топреализатор на мача с 15 точки за победителките. 9 добави Габриела Цветанова, а 8 – Виктория Григорова. Най-резултатни за Левски с по 6 точки бяха капитанката Кристиана Петрова и Катрин Димитрова.

В следващата си среща от НВЛ, която ще се проведе между двата мача на маричанки от Шампионската лига с Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), момичетата на Иван Петков посрещат Славия (София) на 3 ноември от 18:30 б.в. в зала Пловдивски университет.

Източник: volleymaritza.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker