МарицаФутбол

СНИМКИ: Марица с много важна победа над Сокол в Марково

В здрав мач “Марица” победи като гост “Сокол” (Марково) с 1:2. Срещата бе изпълнена с много борба и положения и за двата отбора. По-настойчив бе тимът на “Марица”, повечето чисти положения бяха пред вратата на “соколите” и логично “жълто-сините” се поздравиха с победата.

Още в 10-та минута, при първото по-сериозно положение, домакините от Марково успяха да поведат в резултата. Маричани изравниха в 38-та минута чрез завърналият се след контузия Иван Влашев. Само няколко минути след това – в 42-та отново Влашев доведе нещата до пълен обрат. До края на полувремето пловдивчани имаха още шансове за гол, но отборите се оттеглиха на почивка при резултат 1:2.

През второто полувреме, в родопската мъгла, на стадиона в село Марково имаше много борба. Тежка контузия получи Атанас Атанасов, след като футболист на домакините изрита неволно топката в главата му. Домакините се опитаха да изравнят резултата, но защитата на маричани се справи с почти всичко. “Жълто-сините” прилагаха преса и спираха рано повечето атаки на “Сокол”, като от своя страна също организираха опасни атаки.

В крайна сметка резултатът 1:2 се запази до края на срещата. С тази четвърта поредна победа “Марица” запази втората си позиция събирайки 26 точки, като намали разликата с лидера “Спортист” (Г.Чардак), който почива в този кръг. Трети остава Металик (Сопот) с 25. “Сокол” (Марково) е на 13-то място с 12 точки, но и с 2 мача по-малко.

В последният есенен кръг дербито ще е на стадион “Марица”, където един срещу друг, в пряк двубой, се изправят конкурентите за първата позиция – “Марица” и “Металик”. Срещата е в събота, 30 ноември, от 14:30 часа.

Ден преди това, на 29 ноември, петък, от 18 часа, в ресторант “Форум” в ЖК “Тракия” ще се учреди фенклуб на ФК “Марица”. Организаторите канят всички, които обичат този клуб да присъстват.

Фейсбук страницата на „Марица“ Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker