МарицаФутбол

СНИМКИ: Марица разби Житница и записа 3-та поредна победа

Трета поредна победа постигна отборът на „Марица“. В среща от 13-ти кръг на „А“ ОФГ ,играна на стадиона в квартал Кършияка, „жълто-сините“ разгромиха тима на ФК „Житница“ с 4:0. „Марица“ имаше пълно превъзходство в мача, но като цяло по-добро бе първото полувреме. С три гола до почивката дело на Иван Пейчев, Атанас Атанасов и Милен Алексиев, пловдивчани убиха интригата в мача.

Феновете на кършиякалий отново се представиха на ниво и дадоха настроение на всички дошли на стадион „Марица“ в иначе облачния съботен следобед. В края на полувремето Иван Йорджев бе контузен, след като бе ритнат в главата, но той стисна зъби и доигра останалите 50 минути от мача с преврзана рана на главата.

През второто полувреме момчетата на Васко Кръстев смениха тактиката и заиграха на контраатаки. В 90-та минута на мача страхотен гол отбеляза Атанас Атанасов, като той беше втори за него в мача. С техничен, диагонален удар от около 15 метра, от много малък ъгъл, той вкара за 4:0. С това красиво попадение „жълто-сините“ сложиха точка на спора.

С тази победа „Марица“ събра 23 точки и се изкачи на 2-ра позиция в класирането, като продължава борбата за първото място. Водения от Венцислав Павлов тим на „Житница“ остава на 13-тото място в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга с 10 точки.

В следващия кръг пловдивчани гостуват на „Сокол“ (Марково), а в последния за полусезона 15-ти кръг приемат „Металик“ (Сопот). Срещата със „Сокол“ е в събота, 23 ноември, от 14:30 часа на стадиона в село Марково.

Съставът на „Марица“ – на вратата: Димитър Георгиев, в защита: Стойчо Бебелеков, Иван Йорджев, Иван Пейчев, Илия Георгиев. Халфове: Лъчезар Якълиев, Елмаз Сюлейман, Денис Хасан, Атанас Атанасов и Рангел Делев. Нападател: Милен Алексиев. Смени: Тодор Иванов, Георги Костадинов и Добромир Златанов.

Фейсбук страницата на „Марица“ Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker