МарицаФутбол

Марица продължава с впечатляващото си представяне! Отнесе го и Асеновец

Отборът на Марица победи като гост тима на Асеновец с 0:2 в мач от 16-ти кръг от първенството на Трета лига – югоизточна група, съобщава официалната страница на клуба.

Срещата се игра пред около 250 зрители на отвратителния терен на асеновградския стадион “Шипка” и бе съпътстван от множество провокации от страна на домакините.

Двата отбора със сигурност не показаха пълния си потенциал, тъй като това бе невъзможно на терена в Асеновград. През целия мач играчи на домакините си позволяваха да подвикват и диктуват решения на съдията, но той не се подведе и с оглед на напрегнатия двубой се справи с мача.

Още в първите минути на срещата “жълто-сините” пропуснаха да поведат в резултата. След меле в наказателното поле първо Димитър Юруков, а после и Даниел Спасов имаха шанс да открият, но не и без намесата на вратаря нулевото равенство се запази.

Домакините отвърнаха с няколко далечни и неточни удара, както и с един от около 13-14 метра, който премина над вратата на Илия Николов.

В 38-та минута Венцислав Гюзелев изведе Николай Павлов зад защитата на “Асеновец”, който изведе “Марица” напред в резултата, въпреки че защитник на домакините изби топката, но след като тя беше преминала гол-линията. Резултатът се запази до края на полувремето и “жълто-сините” се оттеглиха с гол преднина на почивката.

В началото на втората част домакините се опитаха да променят негативния резултат, но ударите на асеновградските футболисти не бяха опасни. За сметка на това “Марица” изпусна три сто процентови положения за гол до средата на второто полувреме.

На два пъти Венцислав Гюзелев пропусна да удвои, след като получи топката в изгодна позиция. Даниел Спасов бе изведен сам срещу вратаря, но гредата помогна на домакините да останат в мача. В игра за домакините влезе и самият треньор на “Асеновец” Михаил Аврионов.

В 74-та минута Венцислав Гюзелев навлезе в наказателното поле, където беше повален дружно от вратаря и защитник на домакините. Самият Гюзелев изпълни наказателния удар и удвои резултата – 0:2.

След гола домакините се опитаха да организират натиск, като на два пъти се наложи Илия Николов да показва класата си, запазвайки вратата си “суха”. Веднъж опасен удар на играч в бяло-червен екип премина на сантиметри от целта.

В една от ситуациите в наказателното поле пред Николов, главният съдия Апостол Иванов правилно отсъди нарушение в атака. Секунда след сигнала му топката влезе във вратата на “Марица”, но гол не бе зачетен.

Последваха грозни сцени, в които играчите на домакините поискаха сметка от рефера, избутвайки го извън игралното поле.

В крайна сметка всичко приключи за 2-3 минути, като домакините останаха с 10 души, след като най-дейния играч на “Асеновец” в мелето получи втори жълт картон, а за останалите не последва наказание. При тази ситуация и Илия Николов получи жълт картон.

Малко по-късно Николай Павлов се откъсна сам зад разредената отбрана на домакините, но бе отсъдена засада. Заради игра с топката след сигнала на съдията Павлов получи жълт картон, като това беше негов втори в мача и той напусна преждевременно.

До края на мача домакините имаха шанс да върнат едно попадение, чрез удар от пряк свободен удар, но изпълнението не бе добро и мачът завърши с победа на “Марица”.

След края на мача няколко привърженици на домакините, като и играчи на “Асеновец” се държаха непристойно и опитаха да нахлуят в съблекалнята на “Марица” за да се саморазправят, но грозните сцени бяха прекратени от охранителите с помощта на част от ръководителите на “Асеновец”.

Във всеки случай феновете на футболната игра в Асеновград заслужават повече от това, което имат в момента и то не само като база, а и като манталитет и компетентност. А преустановяването на превърналите се в традиция грозни сцени на стадион “Шипка” в Асеновград е в интерес на всички.

След изиграването на срещите от 16-ти кръг в Трета лига – Югоизточна група, “Марица” продължава да заема втората позиция с 36 точки, на точка зад лидера “Загорец”, който днес в Нова Загора победи с 2:0 “Любимец”. “Асеновец” е 13-ти с 15 точки.

В последния за есенния полусезон 17-ти кръг “Марица” приема “Борислав” (Първомай). Срещата е в събота – 26-ти ноември, от 14:30 часа, на стадион “Марица” в Пловдив.

“Марица”: Илия Николов , Алил Кардашев, Мирослав Пушкаров, Пламен Табаков, Петьо Димитров, Даниел Спасов (Самер Алхусеин), Красимир Иванов – капитан, Борислав Караматев, Николай Павлов, Димитър Юруков, Венцислав Гюзелев (Георги Арабаджиев).

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker