МарицаФутбол

Марица прави изкуствено игрище

Ръководството на ФК Марица е отправило искане за помощ от минимум 100 000 лева за построяването на изкуствено игрище. Внесли сме писмо до Общинския съвет и до зам. кмета на Пловдив Георги Титюков за една по-голяма сума. Искаме както помогнаха на Ботев и Локомотив, така да помогнат и на Марица за изграждането на един изкуствен терен. Мястото, на което смятаме да направим игрището е общинско и се надяваме да направим съоръжението с общински средства, каза изпълнителният директор на Марица Петър Курдов. Става дума за терен до английската и руската гимназия, който и сега се ползва от школата на Марица. Надяваме се и на съдействието на ръководствата на двете училища, допълни Курдов. Разбира се, въпросното изкуствено игрище ще може да се ползва и от учениците на езиковите учебни заведения, уточни бившият нападател на Марица, Ботев, Левски, Майорка и Майнц 05.

Прословутите 25 000 лева за Марица, отделени от Община Пловдив преди две години за по-малките клубове, са заложени в новия бюджет на Общината. Чакаме този бюджет да се приеме, да няма възражения от никой и се надяваме да си ги получим, каза още Курдов. Припомняме, че тогава клубът от Кършияка не успя да си вземе парите заради проблеми с документацията. Впоследствие те бяха върнати в Общината, тъй като имаше много неяснотии по управлението на клуба, които вече изглеждат загърбени.

Въпросната сума бе част от еднократна целева помощ от Община Пловдив, според която Локомотив и Ботев получиха по 65 000 лева. Жълто-черните взеха средствата под формата на билети, докато на Лаута направиха изкуствено игрище. След това за двата пловдивски гранда бе издействана мащабна помощ от по 950 000 лева. Тя бе от държавните пари за софийския боклук, преведени на Община Пловдив, които бяха разпределени към двата клуба с решение на Министерския съвет. С въпросните държавни пари, разпределени от Общината, Локо направи осветление на Лаута, а Ботев се сдоби със седалки за новия стадион на стойност 600 000 лева и огромно електрическо табло от 60 квадратни метра, което се очаква да бъде готово до няколко седмици.

Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker