МарицаФутбол

Марица Пловдив на 93

На 20 септември 1921г. след обединяването на Трите конски сили и Вампир е създаден спортен клуб Марица, а 93 години по-късно във витрината на клуба и спортните клубове към него има медали, слава и успехи, които обаче започнаха да бъдат забравени поради тежките години, които трябваше да премине клуба.

Той беше затрит, но се завърне от чистилището, след като извървя пътя от „Б“ ОФГ до „В“ група, а сега е лидер във „В“ група и основен фаворит за влизане в „Б“.

Един наистина голям клуб, който въпреки едва 4-те си участия в елита на България е произвел футболисти за цяла България Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Петър Курдов, Костадин Видолов, Запрян Раков, Георги Георгиев, Александър Александров, Йордан Тодоров, Красимир Димитров и още много.

От Марица излезе и най-успешният български футболист за всички времена Христо Стоичков, единственият българин печелил „Златната топка“ и Шампионската лига.

Да политиката на клуба винаги е била една да дава път на момчетата си от школата, които да се развиват и да стигнат и до чужбина, до стадиони като „Уембли“, „Ноу Камп“, „Олимпиащадион“ и още безброй други. Марица е рекордьор и по национали не се знае дори точния брой на всички играчи преминали през мъжкия, младежкия и юношеския национален отбор.

Това е Марица клуб, който преживя много и даде много на българския футбол, а днес празнува 93-та си годишнина в приповдигнато настроение и отново готов за подвизи и завръщане там където му е мястото – сред професионалистите.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg